Home / Lajme / Maqedoni / Paratë nga shteti filluan të transferohen në llogaritë e kompanive

Paratë nga shteti filluan të transferohen në llogaritë e kompanive

25 shtator-Sipas paralajmërimit të kryeministrit Nikolla Gruevski, në fjalimin para biznes bashkësisë, kërkesat e kompanive nga shteti do të paguhen deri në muajin shkurt të vitit të ardhshëm, ndërsa pjesa e parë në nëntor këtë vit. Sektori metalurgjik është një nga kërkuesit më të mëdhenj të kthimit të TVSH-së.

Shteti filloi me pagesën e obligimeve ndaj ekonomisë. Paratë prej sot janë transferuar në llogaritë e më shumë kompanive nga sektori metalurgjik.

Sipas paralajmërimit të kryeministrit Nikolla Gruevski, në fjalimin para biznes bashkësisë, kërkesat e kompanive nga shteti do të paguhen deri në muajin shkurt të vitit të ardhshëm, ndërsa pjesa e parë në nëntor këtë vit. Sektori metalurgjik është një nga kërkuesit më të mëdhenj të kthimit të TVSH-së.

Nikolajço Nikollov, drejtori i kompanisë “Buçim” nga Radovishi, një nga ato të cilave veçmë u janë paguar obligimet, thotë se sot kanë marrë 600 mijë euro, edhe pse u tha se kërkesat do të paguhen në gjysmën e parë të nëntorit.

Sipas tij, kjo paraqet ndihmë e madhe për ekonominë, pasi që mjetet do të thonë se do të përmirësohet likuiditeti dhe me këtë do t’i realizojnë obligimet ndaj kërkuesve.

Minço Jordanov nga “Makstil” tha se ata prsin t’u paguehn kërkesat për “Beton”, por thekson se është me rëndësi që procesi ka filluaqr, se mjetet janë siguruar dhe se kjo është shumë pozitive. TV KOHA

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *