Home / Lajme / Maqedoni / Qeveria vendos Laboratori forenzike informatike

Qeveria vendos Laboratori forenzike informatike

1 shtator-Gjorgjiev tha se në suaza të planit veprues që e miratoi Qeveria për realizimin e projektit do të bëhen ndryshime në ligjet për drejorinë për të hyra publike dhe për procedurë tatimore, me çfarë saksësisht do të përcaktohet roli i saj në sistem, funksionet dhe në sferën e veprimit të punës.

Qeveria e Republikës së Maqedonisë vendosi të fillojë me projektin për krijimin dhe vendosjen në punë të Laboratorisë forenzike informatike, qëllimi i së cilës do të jetë parandalimi, zbulimi dhe sigurimi i dëshmive dhe sanskionimi i kryerësve të veprave penale nga fusha e kriminalitetit financiar.

Pritet laboratoria do vihet në funksion gjatë vitit 2013, deklaroi sot në konferencën për shtyp zëdhënësi i Qeverisë Aleksandar Gjorgjiev.

Janë shfrytëzuar përvojat nga ekzistimi i njësive të këtilla speciale në suaza të drejtorive shtetërore në Suedi dhe në Danimarkë.

Gjorgjiev tha se në suaza të planit veprues që e miratoi Qeveria për realizimin e projektit do të bëhen ndryshime në ligjet për drejorinë për të hyra publike dhe për procedurë tatimore, me çfarë saksësisht do të përcaktohet roli i saj në sistem, funksionet dhe në sferën e veprimit të punës.

Tashmë po bëhet selektimi i personave të cilët do të punojnë në këtë laboratori, të cilët konform përvojave të huaja do të kenë trajnim intesiv për sendërtim të njohurive dhe aftësive të nevojshme për punën. Gjithashtu, në vijim është edhe faza e procesit të përgatitjes dhe për sigurimin e pajisjes bashkëkohore dhe të sotistifikuar për kryerjen e veprimparive, duke i ndjekur përvojat e Suedisë dhe Danimarksë

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *