Home / Lajme / Maqedoni / 90 shtetas të huaj u arrestuan për nëntë muaj

90 shtetas të huaj u arrestuan për nëntë muaj

20 tetor-Nga shtetaset e huaj 8 kanë qenë nga Shqipëria,7 nga Sërbia, 3 nga Kosova, 2 nga Bullgaria dhe një nga Zvicra”, thuhet në një raport të Policisë së Tetovës.Kundër këtyre janë përgatitur kërkesa për procedurë kundërvajtëse dhe pas shqiptimit të dënimeve dhe snaksioneve nga ana e gjykatës vajzat janë përballur me dëprtim në vendet amë dhe kanë marrë ndalesë për hyrje në Maqedoni prej 3 deri në 5 vjet.

Gjatë nëntë muajve të kaluar të këtij vitit për shkak të qëndrimit jo legal, nga Republika e Maqedonisë janë dëbuar mbi 90 shtetas të huaj njofton Sektori për Punë të Brendëshme në Tetovë. “Gjatë kësaj periudhe janë zhvilluar 14 aksione në objekte hotelerike ku janë arrestuar 21 vajza shtetase të huaja dhe 53 nga Maqedonia të cilët pa leje pune kanë punuar si këngëtare,valltare dhe kamariere.

Nga shtetaset e huaj 8 kanë qenë nga Shqipëria,7 nga Sërbia, 3 nga Kosova, 2 nga Bullgaria dhe një nga Zvicra”, thuhet në një raport të Policisë së Tetovës.Kundër këtyre janë përgatitur kërkesa për procedurë kundërvajtëse dhe pas shqiptimit të dënimeve dhe snaksioneve nga ana e gjykatës vajzat janë përballur me dëprtim në vendet amë dhe kanë marrë ndalesë për hyrje në Maqedoni prej 3 deri në 5 vjet.

Në 43 aksione të tjera janë zbuluar punëtorë ilegal në ndërtimtari dhe buqësi prej të cilëve 66 nga Shqipëria ,4 nga Sërbia dhe një nga Kosova.Të gjithë personat e ndaluar pa leje qëndrimi dhe leje pune janë depërtuar në shtetet e tyre dhe u është dhënë ndalesë për hyrje në Maqedoni prej 1 e deri në 5 vjet .

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *