Home / Lajme / Maqedoni / Gjorgjiev: Do të matet edhe cilësia dhe funksioni i institucioneve

Gjorgjiev: Do të matet edhe cilësia dhe funksioni i institucioneve

6 nëntor-“Do të maten dhe vlerësohen faktorët e brendshëm, ndërsa posaçërisht të jashtëm duke pasur parasysh dërgesën e shërbimeve të qytetarëve. me këtë do të mundësohet krijim i konkurrencës së institucioneve dhe do të nxiten që t’i realizojnë proceset reformuese të definuara dhe të planifikuara në Strategjinë për reformë të administratës publike”, tha Gjorgjiev.

Nga viti i ardhshëm duhet të fillojë matja e standardizuar e cilësisë dhe funksioni i përgjithshëm i çdo institucioni dhe në bazë të matjes vlerësim i institucioneve dhe rangim i tyre.

Kjo është me qëllim që, siç tha zëdhënësi qeveritar Aleksandar Gjorgjiev në konferencën e sotme për shtyp, institucionet që sigurojnë shërbim të shpejtë, të lirë dhe efikas për qytetarët dhe kompanitë.

“Do të maten dhe vlerësohen faktorët e brendshëm, ndërsa posaçërisht të jashtëm duke pasur parasysh dërgesën e shërbimeve të qytetarëve. me këtë do të mundësohet krijim i konkurrencës së institucioneve dhe do të nxiten që t’i realizojnë proceset reformuese të definuara dhe të planifikuara në Strategjinë për reformë të administratës publike”, tha Gjorgjiev.

Qeveria këtë projekt e realizon me mbështetje dhe ligjistikë të OSBE-së, posaçërisht në pjesën e përgatitjes së metodologjisë për matje të cilësisë dhe vlerësim të institucioneve.

Zëdhënësi qeveritar theksoi se në periudhën e ardhshme do të intenfisikohen modelet vijuese për matje të kënaqësisë së qytetarëve nga dërgesa e shërbimeve, gjegjësisht ditari i qytetarëve dhe semafori për vlerësim.

“Me rëndësi të posaçme është vendimi për dinamizim të projektit ‘Klient i fshehtë’ i cili ofron shumë të dhëna relevante, të pavarura dhe objektive për gjendjen”, tha Gjorgjiev dhe shtoi se të dhënat nga këto modele do të përfshihen në vlerësim

Gjithashtu lexo

Arrestohet 51 vjeçari në ‘Tabanoc’, një ndër personat e kërkuar nga INTERPOLI

Më 16.08.2017, rreth orës 20:15 në vendkalimin kufitar “Tabanoc”, nga ana e policëve është arrestuar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *