Home / Lajme / Maqedoni / Pasaportat mund të nxjeren edhe jashtë vendit

Pasaportat mund të nxjeren edhe jashtë vendit

Qytetarët e Republikës së Maqedonisë të cilët për një kohë të caktuar, ose të pa caktuar janë me vendbanim jashtë vendlindjes do tëmund të furnizohen me pasaportan edhe në ato vende ku jan.

Qytetarët e Republikës së Maqedonisë të cilët për një kohë të caktuar, ose të pa caktuar janë me vendbanim në SHBA, Kanada, Australi, Zeland të Re, Gjermani, Suedi, Danimarkë, Holand, Belgjikë, Francë, Britani e Madhe, Zvicër, Itali, Austri, dhe Slloveni gjatë vitit 2013 do të mund të dorëzojnë lutje për tu pajis me pasaport biometrik maqedonas përmes konsulateve diplomatike në vendet e lartëpërmendura, njofton Ministria e Punëve të Brendshme.

Në bazë të procedurave ligjore, secili qytetar i RM para se të dorëzon lutje për të marrë pasaportë biometrik maqedonas në njërën nga konsulet diplomatike në Melburn, Kanber, Çikago, Nju Jork, Detroid, Toronto, Berlin, Bon, Minhen, Stokholm, Kopenhag, Hag, Bruksel, Bern, Londër, Paris, Veneci, Vien, Ljubljan, do të duhet që së pari procedurën ta lajmërojnë përmes telefonit, faksit, apo imelit.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *