Home / Lajme / Maqedoni / Akademik Alajdin Abazi zgjidhet anëtar i jashtëm i ASHAK

Akademik Alajdin Abazi zgjidhet anëtar i jashtëm i ASHAK

Akademik Alajdin Abazi, tashmë është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë, kurse nga viti 2001 e deri në vitin 2010, ka qenë rektor i Universitetit të Evropës Juglindore.Kjo zgjedhj, është shprehur shkurt akademik Abazi, ka një domethënie të veçantë për mua, pasi për dekada të tëra kam qenë profesor në Universitetin e Prishtinës.

Ditë më parë, Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës (ASHAK), në mbledhjen e saj të Kuvendit zgjedhor, pos disa anëtarëve të rregullt dhe anëtarëve korrespondentë, ka zgjedhur edhe disa anëtarë të jashtëm.Në mesin e emrave të zgjedhur për anëtarë të jashtëm të kësaj Akademie, është edhe Alajdin Abazi. Akademik Alajdin Abazi, tashmë është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë, kurse nga viti 2001 e deri në vitin 2010, ka qenë rektor i Universitetit të Evropës Juglindore.Kjo zgjedhj, është shprehur shkurt akademik Abazi, ka një domethënie të veçantë për mua, pasi për dekada të tëra kam qenë profesor në Universitetin e Prishtinës.” Unë e kam pranuar me shumë kënaqësi zgjedhjen time dhe kjo është një mirënjohje e madhe për mua”, ka thënë akademik Abazi.Ai, ka qenë profesor vizitor në universitete të ndryshme ndërkombëtare dhe ka publikuar një sërë punimesh shkencore fushën e tij. (U.H)

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *