Home / Lajme / Maqedoni / Edukohet vozitësit me broshura

Edukohet vozitësit me broshura

Ritja e nivelit të kulturës në komunikacion për siguri më të madhe trafik, personat juridik përgjegjës për mirëmbajtjen e rrugëve në kohë të intervenojnë në kushte dimërore, rreziqet nga mos shfrytëzimi i paisjeve dimërore. Drejtueist e makinave njoftohen përmes këtyre broshurave se çfarë goma të përdoren gjatë kësaj kohe etj”, tha Rexhep Ismaili, inspektor për preventivë në stacionin policor për siguri në komunikacionin rrugor në Tetovë.

Me iniciativë të Stacionit policor për siguri në komunikacionin rrugor edhe në Tetovë janë ndarë broshura me përmbajtje edukative për pjesëmarrësit në komunikacion me moton” Ngricat dhe bora sfidë e madhe për vozitësot dhe këmbësorët, sit ë veprohet”.

Me këtë rast, policia broshurat i ka ndarë në hyrje të qytetit të Tetovës nga Shkupi kurse qëllimi i këtij aktiviteti është ulja e numrit të aksidenteve në trafik në këtë periudhë kohore.

Nëpër broshura shoferët edukohen se si të veprojnë kur në rrugë ka ngrica nga 15 nëntori e deri më 15 mars, thotë tha Rexhep Ismaili, inspektor për preventivë në stacionin policor për siguri në komunikacionin rrugor në Tetovë, transmeton TV KOHA.

“Ritja e nivelit të kulturës në komunikacion për siguri më të madhe trafik, personat juridik përgjegjës për mirëmbajtjen e rrugëve në kohë të intervenojnë në kushte dimërore, rreziqet nga mos shfrytëzimi i paisjeve dimërore. Drejtueist e makinave njoftohen përmes këtyre broshurave se çfarë goma të përdoren gjatë kësaj kohe etj”, tha Rexhep Ismaili, inspektor për preventivë në stacionin policor për siguri në komunikacionin rrugor në Tetovë, transmeton Tv KOHA

Ismaili më tej tha se rekomandimet për vozitësit janë që në këtë periudhë të ngadalësojnë shpejtësinë dhe të përshtasin atë me kushtet në rrugë, ta mbahet distancë me veturat tjera, të kenë kujdes në rrugë me ngrica dhe të sillen sipas etikës dhe kulturës në komunikacion. U.H
WWW.TVKOHA.TV

Gjithashtu lexo

“Çështja mes Shkupit dhe Beogradit shkakton shqetësime në Athinë”

Gazeta greke “Kathimerini” shkruan se diplomatët grek me shqetësime i ndjekin ngjarjet në Ballkan, pasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *