Home / Lajme / Maqedoni / Eurosuper 95 dhe Eurodizel lirohen për gjysmë denarë për litër

Eurosuper 95 dhe Eurodizel lirohen për gjysmë denarë për litër

31 dhjetor-Çmimi i ri i shtjeve me pakicë i EUROSUPER BS-95 sjell 80, ndërsa të EURODIZEL (D-E V) 71 denarë për litër. Çmimet e EUROSUPER BS-98 dhe ekstra vajit të lehtë për amvisëri (EL-1) mbeten të njëjta, përkatësish do të shiten për 82 dhe 60 denarë për litër si deri tani.

Shkup, 31 dhjetor 2012 – Çmimet e EUROSUPER BS-95 dhe të EURODIZEl (D-E V) prej sonte në mesnatë lirohen për gjysmë denarë për litër, vendosi sot Komisioni rregullator për energjetikë (KRE).

Me vendimin bëhet ulja e çmimeve rafinerike dhe të shitjeve me pakicë të derivateve të naftës në përqindje prej 0,71 përkatësisht për 0,74 për qind.

Çmimi i ri i shtjeve me pakicë i EUROSUPER BS-95 sjell 80, ndërsa të EURODIZEL (D-E V) 71 denarë për litër. Çmimet e EUROSUPER BS-98 dhe ekstra vajit të lehtë për amvisëri (EL-1) mbeten të njëjta, përkatësish do të shiten për 82 dhe 60 denarë për litër si deri tani.

Me vendimin e KRE-së për 0,855 denarë për kilogram ulet edhe çmimi me pakicë i mazutit M-1 i cili tani do të shitet për 40,867 denarë për kilogram.

Si arsye e uljes së çmimeve me pakicë të derivateve të naftës nga KRE-ja e potencojnë çmimin mestar më të lartë të naftës së papërpunuar në tregjet botërore për 0,42 për qind në 14 ditët e fundit dhe kursi më i ulët i dollarit në raport me denarin për 1,33 për qind
Çmimet e EUROSUPER BS-95 dhe të EURODIZEl (D-E V) prej sonte në mesnatë lirohen për gjysmë denarë për litër, vendosi sot Komisioni rregullator për energjetikë (KRE).

Me vendimin bëhet ulja e çmimeve rafinerike dhe të shitjeve me pakicë të derivateve të naftës në përqindje prej 0,71 përkatësisht për 0,74 për qind.

Çmimi i ri i shtjeve me pakicë i EUROSUPER BS-95 sjell 80, ndërsa të EURODIZEL (D-E V) 71 denarë për litër. Çmimet e EUROSUPER BS-98 dhe ekstra vajit të lehtë për amvisëri (EL-1) mbeten të njëjta, përkatësish do të shiten për 82 dhe 60 denarë për litër si deri tani.

Me vendimin e KRE-së për 0,855 denarë për kilogram ulet edhe çmimi me pakicë i mazutit M-1 i cili tani do të shitet për 40,867 denarë për kilogram.

Si arsye e uljes së çmimeve me pakicë të derivateve të naftës nga KRE-ja e potencojnë çmimin mestar më të lartë të naftës së papërpunuar në tregjet botërore për 0,42 për qind në 14 ditët e fundit dhe kursi më i ulët i dollarit në raport me denarin për 1,33 për qind

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *