Home / Lajme / Maqedoni / Mishi i importuar nuk do të shitet derisa nuk konfirmohet se është i sigurtë

Mishi i importuar nuk do të shitet derisa nuk konfirmohet se është i sigurtë

19 shkurt-Prania e aflatoksineve në qumësht dhe prodhimeve nga qumështi të importuara nga Serbia, BeH, Kroacia dhe Kosova, në mënyrë të obliguar kontrollohen nga java e kaluar. Prej dje, lista është e zgjeruar në sasi të tërësishme që importohet.

Analiza të obliguara laboratorike të aflatoksineve në sasitë e tërësishme të qumështit dhe prodhimeve nga qumështi i importuar, urdhëroi Agjencia për ushqim dhe veterinari (AUV).

Deri në marrjen e rezultateve nga hulumtimet, qumështi dhe prodhimet nga qumështi i importuar nuk do të lëshohen në treg. Do të deponohen te importuesit derisa nuk merren rezultate pozitive se janë të sigurta.

Në analizat konfrimojnë prani të aflatoksineve mbi të lejuarën, sasitë e importuara do të shkatërrohen.

Prania e aflatoksineve në qumësht dhe prodhimeve nga qumështi të importuara nga Serbia, BeH, Kroacia dhe Kosova, në mënyrë të obliguar kontrollohen nga java e kaluar. Prej dje, lista është e zgjeruar në sasi të tërësishme që importohet.

Agjencia i përforcoi edhe kontrollet e fermave, në kapacitete përpunuese, si dhe në tregun vendor.

Inspektorati shtetëror për bujqësi bind se ushqimi i importuar për kafshë nga Serbia është i sigurtë për përdorim.

Vitin e kaluar janë importuar 2.155 dërgesa ose 54.935 tonë gru nga Serbia për ushqim për kafshë, ndërsa në janar të viti 2013, 64 dërgesa ose 1,675 tonë.

Porosia e Inspektoratit shtetëror është se gruri i vendit është me cilësi shumë të mirë dhe më i sigurtë për përdorim si ushqim për kafshë.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *