Home / Lajme / Maqedoni / Dita ndërkombëtare për fëmijët në rrugë (VIDEO)

Dita ndërkombëtare për fëmijët në rrugë (VIDEO)

Tetovë, 12 Prill – Në Maqedoni sot me disa ngjarje do të shënohet Dita ndërkombëtare për fëmijët në rrugë, ndërsa në rrugët e tetovës edhe sot e kësajë ditë janë të mbushura me fëmijë që si zakonishtë ata janë duke luaturë rolin e lypsave.

Pothuase në çdo cep të Tetovës mund të hasësh fëmijë të cilët kërkojnë lëmoshë, por edhe shumë të tjerë që janë të apstreh.

Në Tetovë mungon një qendër për trajtimin e personave të pastreh. Gjatë viteve të fundit në Tetovë por edhe në rajonin me të gjërë të Pollogut është në rritje e sipër numri i personave të cilët streh banimi kanë kontajnierët dhe vendet tjera më pak të frekuentuara në qytet. Poashtu rritje shënojnë edhe rastet kur këta persona të pastreh gjenden të vdekur. Kryesisht bëhet fjalë për persona në moshë të shtyer të cilët që moti kanë braktisur shtëpitë e tyre dhe streh gjejnë nëpër trotuare, pranë kontajnierëve por edhe në afërsi të qendrës sportive në Tetovë.

Nga policia e Tetovës theksojnë se personat të cilët nuk kanë shtëpi banimi nëse denoncohen nga dikush ata largohen në bashkëpunim me punëtorët e Qendrës për Punë sociale të cilët ose vendosen në spital ose dërgohen në qytete të tjera ku ekzistojnë qendra për trajtimin e personave të pastreh dhe me të njejtit punohet që të risocializohen të njejtit. në Tetovë personat të cilët nuk kanë klum mbi kokë, janë lënë nën mëshirë të fatit dhe nuk kanë përkudjesje të veçantë.

DITA NDËRKOMBËTARE PËR FËMIJËT NË RRUGË ( VIDEO )

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *