Home / Lajme / Maqedoni / Promovohet në USHT numri i parë i revistës ndërkombëtare shkencore ‘Justicia’ (VIDEO)

Promovohet në USHT numri i parë i revistës ndërkombëtare shkencore ‘Justicia’ (VIDEO)

29 Prill – “Liria e besimit fetar në Maqedoni: a është ndërtimi i objekteve fetare nga ana e shtetit në kundërshtim me standardet ndërkombëtare për të drejtat e njeriut”, dhe shumë e shumë punime të tjera, por jo më pak të rëndësishme, japin një pasqyrë të qartë dhe e informojnë opinionin publik e shkencor për çështjet më të ndjeshme të drejtësisë në vendin tonë, dhe më gjerë”, deklaroi Ameti.

Në Fakultetin Juridik të Universitetit Shtetëror të Tetovës sot u promovua numri i parë i revistës ndërkombëtare shkencore “Justicia”.

Prof. dr. Vullnet Ameti, rektori i USHT-së në fjalimin e tij në propmovim theksoi se dalja në dritë e revistës ndërkombëtare shkencore juridike “Justicia”, vjen si rezultat i përkushtimit dhe punës shkencore të Fakultetit Juridik, të Universitetit të Tetovës.

“Punimet shkencore, si Reformat në gjyqësi, sfida e mëtejshme institucionale e Republikës së Maqedonisë, pastaj, përgjegjësia juridike civile për dëmin e shkaktuar nga institucionet mjekësore dhe punonjësit mjekësor dhe liria e besimit fetar në Maqedoni të botuara në këtë revistë që e promovojmë sot, paraqesin një kontribut të rëndësishëm shkencor dhe përbëjnë një vlerë të çmuar për shkencat juridike.

“Liria e besimit fetar në Maqedoni: a është ndërtimi i objekteve fetare nga ana e shtetit në kundërshtim me standardet ndërkombëtare për të drejtat e njeriut”, dhe shumë e shumë punime të tjera, por jo më pak të rëndësishme, japin një pasqyrë të qartë dhe e informojnë opinionin publik e shkencor për çështjet më të ndjeshme të drejtësisë në vendin tonë, dhe më gjerë”, deklaroi Ameti.

Sipas tij, botimi i revistës ndërkombëtare “Justicia” është një ngjarje e shënuar shkencore, ajo do të pasurojë shkencat përkatëse me kontribute të reja. “Me këtë rast, me kënaqësi e theksojmë, se anëtarët e Redaksisë dhe autorët e punimeve, tashmë janë dëshmuar për veprimtari të suksesshme hulumtuese dhe këtë nivel, e kanë arritur duke marrë pjesë në seminare, simpoziume, e konferenca shkencore nga rajoni dhe ato ndërkombëtare”, theksoi më tej rektori i USHT-së.

USHT PROMOVOHET REVISTA SHKENCORE ” JUSTICIA ” ( VIDEO )

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *