Home / Lajme / Maqedoni / Studentët pro ndryshimeve në sistemine Bolonjës (VIDEO)

Studentët pro ndryshimeve në sistemine Bolonjës (VIDEO)

Tetovë, 25 Prill – Iniciativa për ndryshime në sistemin e Bolonjës, është përkrahur nga ana e studentëve të Universitetit Shtetëror të Tetovës të cilët shprehen se mangësi është sepse studentëve në provime përgjigjen vetëm me shkrim por jo edhe gojarisht.

Sipas studentëve krahas përparësive që ka sistemi i Bolonjës, poashtu ka edhe disa mangësi. Ata theksojnë se disa student nuk mund të shprehen me shkrim dhe dëshirojnë të shprehën me gojë në provim dhe anasjlletas.Kushtrim Ahmeti, nga zyra për arsim në USHT, shprehet se sistemi i Bolonjës ka disa keqinterpretime.

Ditë më parë u ngrit një iniciativë që sistemi i mësimit sipas Kartës së Bolonjës, që aplikohet pothuajse në të gjitha universitet në Maqedoni.

STUDENTËT PRO NDRYSHIMEVE NË SISTEMIN E BOLONJËS ( VIDEO )

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *