Home / Lajme / Maqedoni / Anëtarësimi në BE ëndërr që zgjat 20 vjet! (VIDEO)

Anëtarësimi në BE ëndërr që zgjat 20 vjet! (VIDEO)

10 Maj – Shpresat e qytetarëve të Maqedonisë për hyrje në Evropë u ngjallën para 20 viteve dhe vazhdojnë të na shoqërojnë çdo ditë, pse jo ndoshta edhe në 20 vitet e ardhëshme. Tranzicioni si duket më shumë është në funskion të politikanëve të cilët janë të vetmit që nuk dëshirojnë anëtarësimin e vendit në BE.

Maqedonia vazhdon të jetë në tranzicion gati se 20 vite që nga krijimi I saj si shtet. Pothuajse të gjithë politikanët që kanë përrfaqësuar interesat qytetarëve janë deklaruar pro anëtarësimit në Bashkimin Evropian, por në realitet asgjë konkrete. 20 vite pas pavarësimit të Maqedonisë, vendi nuk ka bërë asnjë hap që të afrohet për të hyrë në bashkimin Evropian. Por pse aq shumë duam që të anëtarësohemi. Me këtë rast, happen dyert për investitorë të huaj. Tregtarët do të kund të bënin tregëti edhe jashtë, në vendet e bahskimit Evropian. Do të ulej koruspioni, papunësia do të ishte e vogël, rrugët do të ishin më të mira e deri tek ajo më kryesorja, një rrogë më të lartë për një mirëqenie më të mirë për të gjithë qyetarët . Qytetarët janë shprehur se anëtarësimi do të sillte më pak probleme sociale, ekonomike, shkalla e papunësisë do të ulej, do të kishim institucione të shëndosha në shërbim të qytetarëve dhe jo në funskion të partive politike. Por tash për tash kjo ngel vetëm një ëndër e qytetarëve të Maqedonisë, sepse realiteti dhe ambienti në të cilin jetojmë është shumë larg Evropës.
Shpresat e qytetarëve të Maqedonisë për hyrje në Evropë u ngjallën para 20 viteve dhe vazhdojnë të na shoqërojnë çdo ditë, pse jo ndoshta edhe në 20 vitet e ardhëshme. Tranzicioni si duket më shumë është në funskion të politikanëve të cilët janë të vetmit që nuk dëshirojnë anëtarësimin e vendit në BE.

ANËTARËSIMI NË BE ËNDËR QË ZGJAT 20 VJET ( VIDEO )

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *