Home / Lajme / Maqedoni / Bojkoti I BFI-së nuk ngjalli reagime?! (VIDEO)

Bojkoti I BFI-së nuk ngjalli reagime?! (VIDEO)

11 Maj – Mos pjesë marja e bashkësisë islame që përfaqëson mbi 1 milon besimtarë musliman në maqedoni në konfesrencën për dialog ndërfetar dhe ndërkulturorë që p mbahet këto dit në Shkup, sikur nuk ngjalli shumë reagime nga opinjoni publik, dhe faktorët politik relevan në maqedoni.

Në këtë konfesrencë me pjesëmarës nga qindra vende të botës,mos pjesmarja e kounitet muslian nga maqedonia, kërkonë një përgjigje të drejtë dhe konstruktive.Si mud të meret pjesë në një konferecë ndërkombëtare për dialog kur I njeti nuk ekziston në maqedoni , si mund të merë pjesë BFI-ja në këtë konferecë kur një pjesë e madhe e pronave të sajë ene nuk është denacionalizuarë,ndërtimi I Buramli Xhamisë si duket do të ngelet në histori, në Prilep, nuk ndërtohet xhamia e Çarshisë që u dogj në vitin 2001.Si mund të merret pjesë në këtë konferecë kur mbi sahat kullën e manastirit dhe prilepit ende gjendet kryqet ortodokse,dhe shumë kërkesa të tjera pasrsyshme nga institucionet e maqedonisë që kishës ortodokse ti jepen si pronë, xhami si asjo e husamedinit në shtip, Imaretit në Ohër,e Sulltan Muratit në Shkup dhe Xhami tjera në Dellçev e Manastir. Me kët ë shkrim televizoni koha nuk dëshiron të dal në mbrotje të bashkësisë fetare Islame sepse edhe ky instuticion në periudha të caktuara ka bërë veprime të pa matura duke u luhaturë nga njëra parti në një part tjetër politike varsishëtë se cila ka qenë pjesëmarrse në pushtet, por dëshirpojm opinjonit ti bëjmë me dije arsyjen e mos prezencës së BFI-së në këtë konferecë për ti dhën një sinjal autoriteteve shtetërore në maqedoni që bashkësitë fetare të trajtohen në mënyrë të barabartë kurse bjesëmarësit ndërkombëtar ti njoftojë me situatën e tolerancës dhe dialogut ndërfetarë në maqedoni. Jo zyrtarishtë kuptojmë se BFI-ja është duke u ballafaquarë me krizë ekonomike si vonesa të rrogave, dhe një borxha I kosiderueshëm ndaj fondit pensional invalidor. E gjithë jo rezulton me faktin se përveç besimtarëve islam që japin kontribut matrial për këtë instuticion ,asnjë institucion shtetërorë nuk derdhen mjete në BFI, e në anën tjeter ministri të ndryshme kanë derdhurë mjete në kishën ortodokse si finasimi I fakultetit ku mësohet për fenë ortodokse. Dhe për fund, ëhstë mirë konfereca të këtilla të organizohen në maqedoni, por para kësajë dilogu dhe toleranca ndërfetare të mbisundojë në shtetin nikoqir.

BOJKOTI I BFI-së NUK NGJALLI REAGIME ?! ( VIDEO )

Gjithashtu lexo

Kallëzim penal deri te PSP nga Mehmeti, Llatas dhe Talevska kundër biznesmenit Palevski

Ashtu siç u informua dje nga Telegrafi, biznesmeni Ljupço Palevski është marrë në pyetje informative …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *