Home / Lajme / Maqedoni / Maqedonia, vendi i braktisur nga qytetarët e saj

Maqedonia, vendi i braktisur nga qytetarët e saj

12 maj-Këto të dhëna janë publikuar nga Shërbimi për statistikë i Bashkimit Evropian – Eurostat. Megjithë, bëhet e ditur se shifra e qytetarëve që kanë braktisur vendin është edhe më e lartë, për shkak se nuk dihet se sa qytetarë të Maqedonisë kanë të rregulluar qëndrimin në vendet e BE-së dhe se sa prej tyre ishin larguar nga ky vend pa dokumente personale dhe pa posedimin e shtetësisë.

Nga viti 1998 deri 2011 nga Maqedonia janë larguar 230 mijë qytetarë, që nënkupton rreth 10 për qind të popullsisë.

Këto të dhëna janë publikuar nga Shërbimi për statistikë i Bashkimit Evropian – Eurostat. Megjithë, bëhet e ditur se shifra e qytetarëve që kanë braktisur vendin është edhe më e lartë, për shkak se nuk dihet se sa qytetarë të Maqedonisë kanë të rregulluar qëndrimin në vendet e BE-së dhe se sa prej tyre ishin larguar nga ky vend pa dokumente personale dhe pa posedimin e shtetësisë.

Numri më i madh i qytetarëve të Maqedonisë kanë të rregulluar qëndrimin në Itali, Gjermani, Austri dhe Slloveni, dhe më pas vijojnë shtetet e tjera evropiane.

Sipas Eurostat, nga viti 2002 deri 2008, një numër i madh i qytetarëve të Maqedonisë kanë përfituar të drejtën e shtetësisë së vendeve evroperëndimore. Sipas të dhënave, rreth 5 mijë qytetarë për çdo vit kanë marrë shtetësinë e vendeve të BE-së.

Sipas Eurostat, Shqipëria është vendi me përqindjen më të lartë të emigracionit nga vendet e Ballkanit. Sipas Bankës Botërore, rreth 45 për qind e popullatës së përgjithshme të Shqipërisë janë në emigracion dhe pas saj vijon Bosnjë – Hercegovina me 38,9 për qind.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *