Home / Lajme / Maqedoni / Mbi 5.000 këmbësorë në javë viktima të aksidenteve rrugore (VIDEO)

Mbi 5.000 këmbësorë në javë viktima të aksidenteve rrugore (VIDEO)

6 Maj – Javën globale, e cila shënohet prej sot deri më 12 Maj, në Maqedoni do ta shënojë Lidhja Automote e Maqedonisë në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Brendshme, Këshillin republikan për siguri në komunikacion, Organizatën botërore të shëndetësisë, Institutin për shëndet publik, Ministrinë e Shëndetësisë, Komunën Aerodrom, ambasada e Holandës dhe e Sllovakisë.

Mbi 5.000 këmbësorë në javë janë viktima të aksidenteve rrugore në botë. Qëllim afatshkurtër i Javës së Dytë globale për siguri në rrugë të KB-së – Siguria e këmbësorëve është të mos ketë asnjë viktimë-këmbësor.

Javën globale, e cila shënohet prej sot deri më 12 Maj, në Maqedoni do ta shënojë Lidhja Automote e Maqedonisë në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Brendshme, Këshillin republikan për siguri në komunikacion, Organizatën botërore të shëndetësisë, Institutin për shëndet publik, Ministrinë e Shëndetësisë, Komunën Aerodrom, ambasada e Holandës dhe e Sllovakisë.

Qëllimi i javës globale është t’u japë zbatim aktiv masave të nevojshme dhe të kontribuojë për arritjen e qëllimit të Dekadës për Aksionin për siguri në komunikacionin e rrugëve 2011-2020 për shpëtimin e pesë milionë jetë.

MBI 5.000 KËMBËSORË NË JAVË VIKTIMA TË AKSIDENTEVE RRUGORE ( VIDEO )

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *