Home / Lajme / Maqedoni / Ministri Xhaferi do të takohet me homologun e tij shqitar Imami

Ministri Xhaferi do të takohet me homologun e tij shqitar Imami

14 maj-Republika e Maqedonisë dh Republika e Shqipërisë, bashkëpunimin reciprok në fushën e mbrojtjes dhe sigursë e kanë themeluar në Marrëveshjen për bashkëpunim bilataral në vitin 1998, Memorandumin për mirëkuptim midis dy ministrive të Mbrojtjes së të dy vendeve, si dhe në kuadër të SHBA-Kartës së Adriatikut.

Ministri i Mbrotjes, Talat Xhaferi i cili qëndron për vizitë zyrtare në Republikën e Shqipërisë sot do të realizojë takime të veçanta me homologun e tij, ministrin e Mbrojtjes së Shqipërisë, Arben Imami, si dhe me kreun politik në vend, respektivisht, presidentin Bujar Nishani dhe kryetaren e Kuvendit, Jozefina Topalli.

Xhaferi dje u takua me kryetarin e Komisionit të Kuvendit për mbrojtje dhe siguri, Leonard Demi dhe me gjeneralin e brigadës Bardhyl Hoxha, komandant i Ushstrisë këmbësorike të Armatës së Shqipërisë.

Republika e Maqedonisë dh Republika e Shqipërisë, bashkëpunimin reciprok në fushën e mbrojtjes dhe sigursë e kanë themeluar në Marrëveshjen për bashkëpunim bilataral në vitin 1998, Memorandumin për mirëkuptim midis dy ministrive të Mbrojtjes së të dy vendeve, si dhe në kuadër të SHBA-Kartës së Adriatikut.

Njëkohësisht, të dy vendet bashkëpunojnë edhe në projektet e frymës së konceptit “mbrojtje e mençur” si dhe në kuadër të iniciativës SEDM dhe RACVIAC – Qendra për Bashkëpunim dhe Siguri

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *