Home / Lajme / Maqedoni / Shkolla më e vjetër në Tetovë pret ditë më të mira (VIDEO)

Shkolla më e vjetër në Tetovë pret ditë më të mira (VIDEO)

Tetovë, 13 Maj – Dikur ishte një shkollë ku të gjithë prindërit dëshironin që fëmijët e tyre të mësojnë në këtë shkollë, ndërsa sot shkolla fillore Liria nga ky institucion arsimor të gjithë dëshirojnë të largohen. Kjo shkollë në të kaluarën ishte shembull për shumë shkolla tjera se si edukohen gjenerata të tëra, por sot në këtë shkollë ka ndryshuar shumëçka, pasi që me vite të tëra nuk është investuar, krahas lyerjes nga jashtë dhe vensdosjes së dritareve.

Shkolla fillore “Liria” e cila është një ndër shkollat më të vjetra në qytetin e Tetovës krahas renovimeve të vogla asnjëherë nuk është rikonstruar apo rindërtuar.

Madje që ironia të jetë më e madhe e njejta gjendet në pjesën qendrore të qytetit

Dikur ishte një shkollë ku të gjithë prindërit dëshironin që fëmijët e tyre të mësojnë në këtë shkollë, ndërsa sot shkolla fillore Liria nga ky institucion arsimor të gjithë dëshirojnë të largohen.

Kjo shkollë në të kaluarën ishte shembull për shumë shkolla tjera se si edukohen gjenerata të tëra, por sot në këtë shkollë ka ndryshuar shumëçka, pasi që me vite të tëra nuk është investuar, krahas lyerjes nga jashtë dhe vensdosjes së dritareve.

premtim për renovimin e së njejtës ka dhënë edhe kryetarja e komunës së Tetovës Teuta Arifi. Gjatë një vizite që i bëri kësaj shkolle ajo theksoi se pushteti lokal në Tetovë do të bëjë një studim fizibiliti dhe më pas do të shihet mundësia e meremetimit apo ndërtimit të një objekti të ri.

Një pjesë e madhe e shkollave fillore në qytetin e Tetovës janë të ndërtuara pas luftës së dytë botërore por që është atëherë shumë pak shkolla kanë pasur fatin që të rindërtohen tërësisht.

SHKOLLA MË E VJETËR NË QYTET PRET DITË MË TË MIRA ( VIDEO )

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *