Home / Lajme / Maqedoni / Testimi ekstern me vështirsi në disa shkolla të Tetovës (VIDEO)

Testimi ekstern me vështirsi në disa shkolla të Tetovës (VIDEO)

Tetovë, 27 Maj – Sot u bajtë testimi ekstern në të gjitha shkollat fillore të maqedonis ku reth 200.000 nxënës ju përgjigjen 30 pyetjeve mbrenda 1 ore.

Testimi ekstern sot është mbajturë në të gjithë shkollat fillore të Maqedinisë ku rethë 200 mijë nxnës duhet të përgjigjën në 30 pyetje mbenda një ore thotë udhëheqësi I byros për zhvilimin e arsimit Fadil Lushi.

Në shkollën fillore Istikball testimimi ekstern ka filluarë më 40 minuta vonesë, por I njetë gjatë tër ditës ka shkuarë sipas planit të paraparë tha Benezar Shabani drejtor I shkollës fillore Istikball.

Për dallim nga shkollat tjera në Gjimazin e Tetovës testimi ekstern nuk ka filluar akoma, dhe sipas drejtorit Gazmend Arifi edhe pse gjimnazi I Tetovës ka qenë I gatshëm për këtë testik, ka pasurë ngexje nga ana e ministrisë ku nuk ka funksionuarë sistemi I souftveri, ndërkaq testimi në orët e pasditës një pjesë e nxënësive të gjimazit të Tetovës kanë filluar me testimin në hapsirat e USHT por siaps drejtorit edhe atje testimi shkom me vëshirësi dhe nuk mund të përfundoj mbrenda ditës.

Probleme teknike ka pasurë edhe në shkollën e mesme të mjekësis ku nxënësit nuk ka mundur të nxjetin pyetjet nga siastemi operativ I ministrisë së Arsimit, në këtë shkollë testimi ka filluar në oërn 12 e 30 minuta.

Ndërsa nxnësit të cilëui ishin duke priturë për të mbajturë testimin ekstern thonë se janë të lodhurë nga pritja për të mbajturë këtë testim ata thonë se janë nga ora 8 e 30 por pritja e tye si duket do të shkojë huq.

Probleme me testimin eksten sipas informateve tona nu ka pausë probleme në shkollat tjera, dhe se I njeti ka shkuarë sipas planit të paraparë.

TESTIMI EKSTERN ME VËSHTIRSI NË DISA SHKOLLA TË TETOVËS ( VIDEO )

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *