Home / Lajme / Maqedoni / 10 net ndryshe në Tetovë (VIDEO)

10 net ndryshe në Tetovë (VIDEO)

Tetovë, 21 Qershor – 10 net ndryshe. Kështu titullohet Vera e kulturës tetovare që do të mbahet në Tetovë gjatë dhjetë ditëve të ardhëshme, në organizim të komunës së Tetovës.

Gjatë dhejtë ditëve janë paraparë një sërë organizmesh, ku pjesëmarrës janë edhe shumë institucione kulturore. Këtë vit të gjitha organizmet që janë mbajtur në mënyrë individuale, këtë vit evenimentet kulturore janë nën ombrellën e manifestimit “10 net ndryshe”. Në mesin e evenimenteve që do të mbahen gjatë dhjetë janë edhe kolonia e artistëve në Kodrën e Diellit, ekspozita e këndin amerikan, fetsivali i korreve, prezantimi i filmave të ndryshëm, nata e rrokut, festivali Sharri këndon, ndërsa evenimenti përmbyllet me panairin “Tetova e Vjetër”

Vera e kulturës tetovare me moton 10 net ndryshe është aktiviteti I radhë s I rganizuar nga na e komunës së tetovës I cili do të filloj gjat ditës sot në fillim në ora 18 në aleancën francëze në Tetovë, ndërsa do të vazhdoj të shtunën në ora 18 në këndin amerikan në tetovë ku do të ketë ekspozitë, ndërsa me fillim në ora 19 do të shtrohet darkë në sheshin Iliria, ndëtrsa në pallaton e kulturës nesër do të mbahet edhe festivi I Korit.
Të dilën njetë do të ketë ëskpozit në këndin amerikan , ndëtsa nga studetët e USHT-së do të bëhet preantimi I Diplomës Zoo I natës , do të bëhet prezantimi I filmave fitues nga festivai TIFF Oda dhe do të vazhdoj kori TeHo në pallatin e kultuës.
Nata e katër e Verës së kulturës tetovare dotë vazhdoj me aktivitetin në kodrësn e dileit ku Galeria e artev organizon kolonin e arteve, dhe më pas në shëshin iklira do të vazhdoj nata e poezisë.
Dita e pestë do të vazhdoj me shfaqe ne shoqatës Artal Testameti në sheshin iliria dhe më pas do të ejtë nata e Rokut në Shehin iliria.
Me 26 qershorë në ditëne gjatë të Verës së Kulturës Tetovare me fillim në ora 19 do të ejtë zbulimi I taletrëve të rinjë në sheshin Iliria. Ndërsa me 27 ,28 dhe 29 dhe qershorë do të mbahet festivali sharri këndon ndesa në natën e fundit në sheshin Iliria do të mbahet poanaitri me tëmë tetova e vjetër.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *