Home / Lajme / Maqedoni / Incident para komunës qendër (VIDEO)

Incident para komunës qendër (VIDEO)

7 qershor-Protestuesit nuk lejuan të fotografohet dhe të incizohet, ndërsa kërkuan legjitimim të ekipeve të gazetarëve.Protestuesit kanë thirur Zhernovki komunist, Zhernovski antikryq.”Nëse ai është muslima le ta lëshoje karrigen”, ka tnënë një protestues.

Pasi që thyen kordonin e parë policor, protestuesit hynë në oborrin e komunës Qendër dhe u munduan që të kalojnë nëpërmjet sigurimit policor, të cilët qëndrojnë para barakës ku këshilltarët e komunës Qendër duhej të fillonin seancën për ndryshimin e Planit urbanistik të detajuar. Në ndihmë të policëve të uniformuar erdhën edhe pjesëtarë të njësisë policore “Alfa”, të cilët e rrethuan gjithë barakën.Protestuesit e thyen xhamin e derës hyrëse të barakës dhe disa protestues të rinj vazhdimisht kanë trokitur në dritare.
Protestuesit nuk lejuan të fotografohet dhe të incizohet, ndërsa kërkuan legjitimim të ekipeve të gazetarëve.Protestuesit kanë thirur Zhernovki komunist, Zhernovski antikryq.”Nëse ai është muslima le ta lëshoje karrigen”, ka tnënë një protestues.
Ndërkaq, një grup qytetarëve ditë më parë filluan të protestojnë kundër ndërprerjes së punimeve ndërtimore të kishës “Shën Elena dhe Konstantin” në afërsi të Shtëpisë Memoriale të Nënës Terezë, apo siç thonë, qëllimet e komunës Qendër që ta ndërron Planin urbanistik të detajuar, me çka kisha do të bëhet ndërtesë ilegale.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *