Home / Lajme / Maqedoni / Qent endacak, të rehatshëm në Tetovë,qyetarët të shqetësuar (VIDEO)

Qent endacak, të rehatshëm në Tetovë,qyetarët të shqetësuar (VIDEO)

Tetovë, 04 Qershor Qent endacak akoma përbëjnë kërcënim për qytetarët e Tetovës zakonisht për ata të cilët gjat orëve të mëngjesit shkojnë në punë apo në shkollë.

Një pjesë e qenve endacak janë edhe të pa vaksinuar dhe përbëjnë rezik për jeten e qytetarëve. Edhe pse pretime të shumta kanë kaluarë deri më tani se do të ndërtohet një qendër për grumbullimin e qenëve endacak, ata akoma janë rruëge të Tetovës duke bredhurë pa i penguar askush.
Në një anketë të realizuar nga Televizioni koha qytetarët thonë se duhet sa më parë të largohen këta qenë, pasi që paraqesin rrezik sidomos për fëmijët.

Ndërsa kreytarja e komunës së Tetovës Teuta Arifi thot se do të marr masa në bazë të ligjit.

Në bazë të ligjit për mirëqenie dhe mbrojtjen e shëndetit të kafshëve të Agjensionit për ushqim dhe veterinë, është e ndaluar të vriten qentë. Vetëm në raste se ata janë të sëmuar. Por a janë të kontrolluar qent endacak që sillen për çdo ditë rrugëve të Tetovës, kjo akoma nuk dihet.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *