Home / Lajme / Maqedoni / Triagonik projket për punësimin e grave shqiptare (VIDEO)

Triagonik projket për punësimin e grave shqiptare (VIDEO)

03 Qershor – Qendra për arsimin jo formal Triagolnik sot në komunën e Tetovës ka mbajturë një takim me gratë për realizimin e programit të integruar për kompetencën e punësimit të grave.

Ky projkt do të realizohet në disa kouna si në atë të Tetovës, Strugës, Gostivarit, Çairit, Sarajt ku do të përfshihen 240 gara të cilët do të trajnohen për tu vetëpunësuar ato do të trajnohen në kompjutor dhe artizanete për të punuar si të panvaruara.

Qëllimi i këtij projekti sipas Mirijana Gjorgjievska që të punësohen gratë të komunivete të cilat janë si pakicë në republiken e Maqedonisë, në të gjithë komunat do të përfshihen nga 60 gra edhe të 30 të komunave Rurale dhe 30 të komunave Urbane. Në këtë projkt do të përfshihen gratë mbi moshëm 35 vjeçare të cilat nuk kanë arsimim të duhur apo gjendja finaciare nuk është e mirë. Sipas Gjorgjievskës në komunat e lartë përmeduara do të formohen gjithësej tetë grupe të grave të cilët do të kalojnë përmes një sër trajnimesh dhe praktikave të ndryshme të planifikuara si aktivitete në këto projekte për punësimin e grave shqiptare.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *