Home / Lajme / Maqedoni / Vazhdon terri në zyrat e Ministrive Rajonale në Tetovë (VIDEO)

Vazhdon terri në zyrat e Ministrive Rajonale në Tetovë (VIDEO)

Tetovë, 22 Qershor – Nga EVN-ja, theksojnë se për shkak të mospagesës është çkyçur rryma elektrike.“Çdo shfrytëzues i cili nuk paguan faturën për rrymën elektrike në kohë, sipas ligjit ai duhet të çkyçet, Ajo që është kontestuese në këtë rast, është fakti se këta lyps nuk janë vendas por vijnë nga qytete të tjera të maqedonisë lindore të cilët vetëm gjatë kësaj periudhe prishin imazhin e qytetit tonë, transmeton Tv Koha.

Zyrat e Ministrive Rajonale që ndodhen në hapësirat e komunës së Tetovës, tashme muaj janë në terr dhe me këtë ata nuk janë nuk ofrojnë shërbime për qytetarët e Tetovës sepse nuk kanë rrymë. Pa rrymë janë zyrat e Drejtorisë për të Hyra publikie, Ministrisë Rajonale të Drejtësisë, dhe zyra të tjera, kurse dhe koridori është në terr ku ndodhen këta zyra të katin e parë në objektin e komunës së Tetovës. Deri tek ky terr i këtyre institucioneve ka ardhur si pasojë e mospagesës së faturave të rrymës elektrike ndaj EVN-së nga ana e këtyre institucioneve. Më shumë që pësojnë nga mospasja e rrymës elektriek janë qytetarët të cilët vijnë për të kryer shërbimet por nuk i marrin dot ngase nuk ka rrymë, Ajo që është kontestuese në këtë rast, është fakti se këta lyps nuk janë vendas por vijnë nga qytete të tjera të maqedonisë lindore të cilët vetëm gjatë kësaj periudhe prishin imazhin e qytetit tonë, transmeton Tv Koha.

Të punësuarit e ministritë rajonale nuk kanë mundësi as ti kalojnë kartelat e tyre kur hyjnë dhe dalin në punë. Brenda këtyre javëve kur nuk ka rrymë si duket nuk vlen mbishkrimi në hyrje të komunës “qytetari para së gjithash”, pasi që shumë shërbime në këto zyra tash për tash nuk mund të kryhen. Nga EVN-ja, theksojnë se për shkak të mospagesës është çkyçur rryma elektrike.“Çdo shfrytëzues i cili nuk paguan faturën për rrymën elektrike në kohë, sipas ligjit ai duhet të çkyçet, Ajo që është kontestuese në këtë rast, është fakti se këta lyps nuk janë vendas por vijnë nga qytete të tjera të maqedonisë lindore të cilët vetëm gjatë kësaj periudhe prishin imazhin e qytetit tonë, transmeton Tv Koha.

EVN-Maqedonia, bën përpjekje që keqkuptimet të tejkalohen dhe kur do të bëhet pagesa e borxhit të ngelur rryma do të lëshohet mënjëherë”, tha Atanas Kovaçevski, zëdhënës i EVN-Maqedonia.Sipas tij, vetë ministritë rajonale duhet të ndajnë matësit e rrymës veç e veç dhe të paguajnë rrymën pasi që deri më tash ka qenë vetëm një llogarimatës i rrymës për të gjitha këto zyra dhe askush nuk e ka paguar.

“Janë të shkëputur dy matës elektrik në ndërtesën e komunës së Tetovës për shkak të faturave të papaguara. Këto janë dy matës me të cilët kalkulohet energjia e harxhuar elektrike në zyrat e zyrave rajonale të disa ministriveNdërkohë që edhe përkundër tentimeve tona për të marrë prononcime nga zyrat e njësive rajonale të Ministrive askush nuk është prononcuar me arsyetimin se e kanë të ndaluar të japin deklarata për mediume. Në muajin janar të këtij viti, në kohën e ftohtit të madh, pas shkëputjes disa ditore të rrymës, pushteti lokal dhe EVN me marrëveshje përcaktuan ndarjen e përçuesve të rrymës. Komuna e paguajti borxhin e mbetur tek EVN, ndërsa zyrat rajonale të cilat gjenden në ndërtesën e Komunës, duhet të bëjnë marrëveshje ndërmjet veti se si do ta paguajnë rrymën e harxhuar por një marrëveshje e tillë deri nuk është arritur.Nga EVN-ja janë decid se derisa nuk paguhet borxhi nuk do të lëshohet rrymaAjo që është kontestuese në këtë rast, është fakti se këta lyps nuk janë vendas por vijnë nga qytete të tjera të maqedonisë lindore të cilët vetëm gjatë kësaj periudhe prishin imazhin e qytetit tonë, transmeton Tv Koha.

Gjithashtu lexo

Shkarkohet Zvërlevski, me 64 vota për dhe asnjë kundër

Kuvendi i Maqedonisë, pas debateve disajavëshe maratonike të deputetëve VMRO-DPMNE-së, e shkarkoi kryeprokurorin publik Marko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *