Home / Lajme / Maqedoni / Iniciativë për të rrëzuar konferencën e ambasadorëve të Londrës 1913 (VIDEO)

Iniciativë për të rrëzuar konferencën e ambasadorëve të Londrës 1913 (VIDEO)

Tetovë, 20 Korrik – Një diskutim në formë të protestës është organizuar në pallatin e kulturës nga ana e Besëlidhjes së re shqiptare me qëllim që të ngritët një iniciativë për të paditur shtet pjesëmarrës të konferencës së ambasadorëve në Londër në vitin 1913 për copëtimin e tokave shqiptare.

Njëri nga organizatorët Alim Alimi tha se kjo iniciativë duhet të përkrahet nga të gjitha partitë politike dhe shoqatat joqeveritare, dhe besoj se asnjëherë nuk është vonë për të marr një hap të këtillë kur dihet se tash e 100 vjet ne jemi të coptuar.

Iniciativë e këtillë do të shpaloset edhe në Shqipëri dhe Kosovë me qëllim që shteti shqiptarë të nge një akt padi në gjykatën e Hagës për krimin që i është bërë popullit shqiptarë në vitin 1913 me konferencë e Londrës ku populli shqiptarë populli shqiptarë u coptuar për të jetuar në gjashtë shtete.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *