Home / Lajme / Maqedoni / Përfundon jubileu i 40-të i Dasmës së Galiçnikut

Përfundon jubileu i 40-të i Dasmës së Galiçnikut

14 korrik-Dasma e parë e Galiçnikut është mbajtur në vitin 1963. Më vonë është rinovuar në vitin 1783. Pasi u lëshua në përdorim rruga Mavrovë-Galiçnik mbahet në vazhdimësi.

Me interpretimin e ritualeve të damsës dhe me kurorëzimin e çiftit, shkujanes Aleksandra Kërstevska (26) dhe Vase Gjorgjievskit (27) nga Mavrovo në Manastirin e Bigorit, sot përfundon dasma tradicionale e Galiçnikut.

Në Galiçnik do të marrë pjesë edhe presidenti i Republikës së Maqedonisë Gjorge Ivanov i cili është patron i manifestimit.

Dasma e Galiçnikut sivjet mbahet për të 40-tën herë si jubilej, ndërsa filloi mbrëmë me tradidat tradicionale të dasmës.

Dasma e parë e Galiçnikut është mbajtur në vitin 1963. Më vonë është rinovuar në vitin 1783. Pasi u lëshua në përdorim rruga Mavrovë-Galiçnik mbahet në vazhdimësi.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *