Home / Lajme / Maqedoni / Polic të Sërbisë kontrollojnë në Ohër

Polic të Sërbisë kontrollojnë në Ohër

18 korrik-Gjatë kontrolleve të përbashkëta me policët e Maqedonisë, poicët sërbë nuk do të kenë armë, dhe përgjegjësi sikur kolegët e tyre. Kontrollet do të realizohen përgjatë bregdetit të aohërit, në rajonin qendror etj. Ata do të jenë në përkrahje të qytetarëve të Sërbisë të cilët qëndrojnë në Ohër gjatë pushimeve verore. Ata do të ngelin në Ohër deri më 15 shtator, kur përfundon sezoni turistik”, shkruan portal MKD. Mk, transmeton Tv Koha.

Siç bën të ditur portal MKD.Mk, në Ohër, tashmë kanë filluar të patrullojnë polic sërbë, në kuadër të marrëveshjes mes Qeverisë së Maqedonisë dhe Sërbisë, për patrullime të përbashkëta. Kjo marrëveshje është kundërshtuar nga shqiptarët gjatë ratifikimit të saj në vitin 2011.
“Gjatë kontrolleve të përbashkëta me policët e Maqedonisë, poicët sërbë nuk do të kenë armë, dhe përgjegjësi sikur kolegët e tyre. Kontrollet do të realizohen përgjatë bregdetit të aohërit, në rajonin qendror etj. Ata do të jenë në përkrahje të qytetarëve të Sërbisë të cilët qëndrojnë në Ohër gjatë pushimeve verore. Ata do të ngelin në Ohër deri më 15 shtator, kur përfundon sezoni turistik”, shkruan portal MKD. Mk, transmeton Tv Koha.

Shqiptarët disa herë kanë kundërshtuar marrëveshjen mes Maqedonisë dhe Sërbisë që polic të dy shteteve të kontrollojnë në territorët e shtetit tjetër. TV KOHA

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *