Home / Lajme / Maqedoni / Tribunë për sëmundjen e Hepatitit C

Tribunë për sëmundjen e Hepatitit C

3 korrik-Qëlllimi kësaj punëtorie është që të ngritet vetëdija tek gratë pasi që në përgjithësie për Verdhëzën apo hepatitin C shumë pak flitet dhe ka përshtypje se kjo sëmundje është zhdukur por megjithatë ajo është prezente në mesin tonë, shprehet Engjellueshe Limani, psikologe në shkollën e mesme Zef Lush Marku.

Shoqata për psikoterapi familjare dhe praktikë sistematike në bashkëpunim me Komunën e Tetovës ka organizuar punëtori me temë “Roli i gruas në familje për përkrahjen dhe motivimin për trajtim të personave të infektuar me Hepatitis C dhe destigmatizimin e tyre.

Qëlllimi kësaj punëtorie është që të ngritet vetëdija tek gratë pasi që në përgjithësie për Verdhëzën apo hepatitin C shumë pak flitet dhe ka përshtypje se kjo sëmundje është zhdukur por megjithatë ajo është prezente në mesin tonë, shprehet Engjellueshe Limani, psikologe në shkollën e mesme Zef Lush Marku.

Poashtu në orët e pasditës është mbajtur Tribunë publike me temë “Ngritja e vetëdijes kolektive te popullata e bashkësisë lokale, me qëllim të destigmatizimit të personave të infektuar me Hepatitis C, përkrahja dhe motivimi i familjes për trajtim”.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *