Home / Lajme / Maqedoni / Homazhe në Tetovë dhe Poroj (VIDEO)

Homazhe në Tetovë dhe Poroj (VIDEO)

Tetovë, 13 Gusht – Një delegacion i kryesuar nga kryetarja e komunës së Tetovës dhe ministrit të ambientit jetësorë Abdilaqim Ademi, sot kanë bërë homaxhe në kompeleksin e dëshmorëve në Tetovë dhe në fshatin Poroj.

Kryetarja e komunës së Tetovës Teuta Arfi tha se sot në ditën kur është edhe 12 vjetori i nënshkrimit të marrëveshjes së Ohrit, kemi ardhur për ti përkujtuar ata që kanë dhënë kontribut për këtë marrëveshje. “13 gushti është dita e nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, kjo ditë ka rendësi të veçantë sepse ne shqiptarët me këtë marrëveshje jemi avancuar. Tani kemi ardhur për ti nderuar ata dëshmorë që dhanë kontributin e tyre për këtë vend” tha Arifi.

Arfi tha se marëveshja e Ohrit nuk është inplemetuar aq sa duhet, por korniza e kësajë marrëveshje është e mirë dhe se duhet të plotësohet në të ardhmen. “Ka edhe shumë punë për tu bërë, MKO nuk është plotësuar në tërësi, por, me rëndësi është se kornizat e kësaj marrëveshje janë të fuqishme dhe besoj se në të ardhmen do të plotësohen në tërësi” tha Arifi.

Gjithashtu lexo

Shkarkohet Zvërlevski, me 64 vota për dhe asnjë kundër

Kuvendi i Maqedonisë, pas debateve disajavëshe maratonike të deputetëve VMRO-DPMNE-së, e shkarkoi kryeprokurorin publik Marko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *