Home / Lajme / Maqedoni / OMD: Edhe Shqipëria me politika anti-maqedonase

OMD: Edhe Shqipëria me politika anti-maqedonase

11 gusht-“Këto politika përfshijnë mosnjohjen dhe manipulimin e regjistrimit, afatet paligjshme mbi liritë kulturore, fetare dhe gjuhësore. Autoritetet shtetërore të këtyre vendeve janë duke punuar dorë më dorë me palë të treta, grupe ultra-nacionaliste për të frikësuar avokatët maqedonase,” thuhet në reagimin e OMD-së me rastin e 100 vjetorit të Marrëveshjes së Bukureshtit, me të cilën përfunduan luftërat ballkanike.

Diaspora e Bashkuar Maqedonase (OMD) në SHBA thotë se edhe Shqipëria përveç Greqisë dhe Bullgarisë po zbaton politika anti-maqedonase.

“Këto politika përfshijnë mosnjohjen dhe manipulimin e regjistrimit, afatet paligjshme mbi liritë kulturore, fetare dhe gjuhësore. Autoritetet shtetërore të këtyre vendeve janë duke punuar dorë më dorë me palë të treta, grupe ultra-nacionaliste për të frikësuar avokatët maqedonase,” thuhet në reagimin e OMD-së me rastin e 100 vjetorit të Marrëveshjes së Bukureshtit, me të cilën përfunduan luftërat ballkanike.

Sipas kësaj organizate, këto politika gjithashtu manifestohen në konteste ndërkombëtare, të tilla si çështja e qeverisë greke me emrin kushtetues të Maqedonisë dhe identitetin kulturor.

UMD thotë se, është duke punuar shumë për të avokuar në emër të maqedonasve globalisht para komunitetit ndërkombëtar për të nxjerrë në pah këto shqetësime të të drejtave të njeriut në nivelet më të larta të qeverisë në të gjithë botën. (INA)

Gjithashtu lexo

Foure mbështet reformat në OBRM-PDUKM (Foto)

Ish-euroambasadori në Maqedoni, Erwan Foure, përmes një shënimi të shkurtër në Maqedoni, ka përshëndetur iniciativën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *