Home / Lajme / Botë / Paralajmërohet mbyllja e Radios Evropa e Lirë për Maqedoninë dhe Ballkanin

Paralajmërohet mbyllja e Radios Evropa e Lirë për Maqedoninë dhe Ballkanin

5 gusht-Nga Këshilli transmetues i drejtuesve, ose BBG, trupi i autoriteteve amerikane përmes së cilës financohet puna e Radios Evropa e Lirë dhe i Zërit të Amerikës, konfirmojnë se është parashikuar mbyllje e Radios Evropa e Lirë për Ballkanin, ndërsa financim i mëtutjeshëm vetëm i Zërit të Amerikës në gjuhën maqedonase.

Programi i Radio Evropa e Lirë në gjuhën maqedonase është një nga programet të cilët janë gjendur në propozim buxhetin e ri, i cili është dorëzuar para Kongresit amerikan.

Nga Këshilli transmetues i drejtuesve, ose BBG, trupi i autoriteteve amerikane përmes së cilës financohet puna e Radios Evropa e Lirë dhe i Zërit të Amerikës, konfirmojnë se është parashikuar mbyllje e Radios Evropa e Lirë për Ballkanin, ndërsa financim i mëtutjeshëm vetëm i Zërit të Amerikës në gjuhën maqedonase.

Përveç në Maqedoni, Radio Evropa e Lirë në Ballkan ka programe edhe në Kosovë, Mal të Zi, Serbi dhe Bosnjë e Hercegovinë dhe të gjitha këto janë të përballura me mbyllje

Gjithashtu lexo

Spanja sërish nën frikën e terrorit, parandalohet sulm tjetër, vriten 5 terroristët

Parandalohet një tjetër sulm terrorist në Spanjë, pas atij të Barcelonës ku mbetën të vrarë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *