Home / Lajme / Botë / Të krysh haxhin me biçikletë

Të krysh haxhin me biçikletë

12 gusht-Por pensionisti është i vendosur në rrugën e tij. Ai ka deklaruar se me rrugën e tij synon të thej një rekord, dhe se mosha e shtyrë nuk do ta ndalojë atë nga kryerja e haxhit, qoftë edhe nëse rruga e tij kryhet me një biçikletë.

Një pensionist mysliman nga Kirgistani iu drejtua autoriteteve të vendit me një kërkesë të pazakontë. Burri i moshuar ka planifikuar për të kryer haxhin në Mekë, duke shkuar me biçikletën e tij.

Megjithatë myftiu i vendit u shpreh kundër nismës së pensionistit musliman. Ai tha se një burrë i moshuar nuk duhet të përdorë asnjë formë transporti përveç avionit.

Por pensionisti është i vendosur në rrugën e tij. Ai ka deklaruar se me rrugën e tij synon të thej një rekord, dhe se mosha e shtyrë nuk do ta ndalojë atë nga kryerja e haxhit, qoftë edhe nëse rruga e tij kryhet me një biçikletë.

Arabia Saudite cakton një numër të kufizuar të lejeve për hyrjen për secilin vend, çdo vit. Kuota vjetore për pelegrinët nga Kirgistani është zvogëluar dukshëm, ashtu si është zvogëluar për mbarë botën. Arsyeja është rindërtimi i xhamive në Medinë dhe Mekë.

Shumica e popullsisë së Kirgistanit janë myslimanë, ndërsa kuota e lejuar për numrin e Haxhilerëve nuk është aspak e mjaftueshme

Gjithashtu lexo

Pakistan: Vdesin gjashtë ushtarë pas shpërthimit të bombës

Një bombë rrugore, e cila ka pasur cak një konvonj me trupa ushtarake në jugperëndim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *