Home / Lajme / Maqedoni / Ivon: Të mos përsëriten ngjarjet e 24 dhjetorit në Kuvend

Ivon: Të mos përsëriten ngjarjet e 24 dhjetorit në Kuvend

Shkup, 15 shtator 2013-Duhet, thekson të kihet vëmendje se si zbatohet Raporti. “Atje ku Britania ka të drejtë vote, në diskutimet e Bashkimit Evropian, do të jemi shumë të kujdesshëm si shënon progres zbatimi i raportit. Kjo do të jetë treguese për raportet tona për avancimin dhe përmbajtjen e tyre”, kuptohet nëse i ka ende”, thekson ambasadori Ivon.

Ambasadori britanik në Maqedoni, Kristofer Ivon konsideron se punët kyçe nga Raporti i Komisionit për ngjarjet në Kuvend më 24 dhjetor janë rekomandimet dhe se duhet të kihet vëmendje se si zbatohet.

Qëllimin, të cilin unë e shikoj me miratimin e Raportit është që të sigurohemi se ngjarjet që i kemi parë më 24 dhjetor në ekranet tona televizive, nuk do të përsëriten. Edhe se ekziston përpjekje nga liderët politikë të të gjitha partive të bëjnë gjithçka që munden që ta mësojnë leksionin nga 24 dhjetori, thekson ambasadori i intervistën e së dielës në Radion Evropa e Lirë.

Duhet, thekson të kihet vëmendje se si zbatohet Raporti. “Atje ku Britania ka të drejtë vote, në diskutimet e Bashkimit Evropian, do të jemi shumë të kujdesshëm si shënon progres zbatimi i raportit. Kjo do të jetë treguese për raportet tona për avancimin dhe përmbajtjen e tyre”, kuptohet nëse i ka ende”, thekson ambasadori Ivon.

Lidhur me çështjen e emrit, thekson se kjo është detyrë e rëndë, por se me vendosshmëri të madhe të autoriteteve dhe fleksibilitet, mund të gjendet zgjidhje.

Duke folur për atë nëse ka nevojë për miratim të ligjit për media. Ivon theksoi se sipas tij punë pozitive është se për këtë ka debat të gjerë dhe se një pjesë e madhe e saj zhvillohet në mënyrë të mirë, thekson ambasadori britanik në Maqedoni, Kristofer Ivon në intervistën në Radion Evropa e Lirë.

Gjithashtu lexo

Kuvendi duhet të votojë për shkarkim të Zvërlevskit

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot duhet të mbajë vazhdime të tre seancave midis të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *