Home / Lajme / Maqedoni / Maqedonia do të jetë pjesë e Brezit të gjelbër evropian

Maqedonia do të jetë pjesë e Brezit të gjelbër evropian

4 shtator-Brezi i gjelbër në Maqedoni si pjesë e Brezit të gjelbër ballkanik shtrihet me gjatësinë e kufirit të Republikës së Maqedonisë me vendet fqinje, duke përfshirë ekosisteme pyjore, malore, me bar dhe ekosisteme ujore.

Zëvendësministri i Mjedisit të Jetesës dhe Planifikimit Hapësiror Stevo Temellkovski sot në Berlin do të nënshkruajë deklaratën për Brezin e gjelbër evropian.

Iniciativa përdoret si mjet për vendosjen e zonës mbrojtese ndërkufitare me qëllim mbrotjen dhe ruajtjen e specieve të egra.

Brezi i gjelbër në Maqedoni si pjesë e Brezit të gjelbër ballkanik shtrihet me gjatësinë e kufirit të Republikës së Maqedonisë me vendet fqinje, duke përfshirë ekosisteme pyjore, malore, me bar dhe ekosisteme ujore.

Sipërfaqja e brezit të gjelbër të Maqedonisë është 5.125 kilometra në një metër katror që paraqet rreth 19,9 për qind nga sipërfaqja e përgjithshme e vendit. Përfshin 11 zona të mbrojtuar dhe këto janë parqet kombëtare Pelister, Mavrovë dhe Galiçicë, monumentet e natyrës, Liqeni i Ohrit, i Prespës dhe i Dojranit, Burimet e Vevçanit, Ujëvara e Smollarit, Ujëvara e Koleshinit dhe Majdan, si dhe parku i natyrës – Ezerani i Liqenit të Prespës.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *