Home / Lajme / Maqedoni / Në USHT u promovuan veprat e institutit të Historianëve nga Tirana (VIDEO)

Në USHT u promovuan veprat e institutit të Historianëve nga Tirana (VIDEO)

Në universitetin shtetëror të Tetovës sot instituti Historian i Tiranës ka bërë promovimin e disa veprave shkencorë albanioligjike, ku të pranishëm ka qenë edhe drejtori i këtij Instituti Akademik Beqir Meta.

Rektori i USHT-së Vullnet Ameti ka përshëndetur iniciativën e këtij instituti që promovimin e këtyre veprave e ka bërë në Universitetin Shtetror të Tetovës ai ta se ky bashkëpunim do të vazhdoj edhe në të ardhen dhe kolegët tanë nga shqipëria janë të mirëpritur tek ne.

Ndërsa Akademik Beqir Meta tha se ne në vazhdueshmëri jemi në kontakte me kolegt tanë nga maqedonia dhe për ne shqiptarët e maqedonsië kanë një rëndësi të veçantë dhe në të ardhme do të punojmë për historin e këtij vendi.

Historian nga shqipëria të institutit Historian në Tiranë në Tetovë do të qëndrojnë edhe dy ditë të tjera kun ë USHT-së bashkë me kolegat nga univesiteti shtetrori i Tetovës do të kenë një konferecë shkencore të përbashkët.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *