Home / Lajme / Maqedoni / S’ka vende për fëmijët në kopshtet e Tetovës dhe Gostivarit

S’ka vende për fëmijët në kopshtet e Tetovës dhe Gostivarit

5 shtator-
“Kapaciteti i objekteve tona është 540 fëmijë në objketet e ndryshme në komunën e Tetovës. Ata që janë mbi kapacitetin e tanishëm duhet të presin në listën e pritjes”, ka theksuar Ramie Dauti, drejtoreshë e kopshtit “Mladost”.

270 nxënës nuk kanë arritur të regjistrohen në kopshtet e Tetovës. Katër objektet të entit për fëmijë “Mladost” janë të stërmbushura. Ashtu siç do të lirohen vendet ashtu do të bëhet edhe pranimi i fëmijëve të rinj, njoftojnë nga shkollat. As që kanë kushte as që mund të pranojnë fëmijë mbi numrin e lejuar.

“Kapaciteti i objekteve tona është 540 fëmijë në objketet e ndryshme në komunën e Tetovës. Ata që janë mbi kapacitetin e tanishëm duhet të presin në listën e pritjes”, ka theksuar Ramie Dauti, drejtoreshë e kopshtit “Mladost”.

Lista të gjata për pritje ka edhe në rajonin e Gostivarit. Edhe përkundër faktit që jozyrtarisht atje pranohen dyfish më shumë se maksimumi i lejuar.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *