Home / Lajme / Maqedoni / “BURIMET E SHARRIT” NË QYTETIN E ALFABETIT (VIDEO)

“BURIMET E SHARRIT” NË QYTETIN E ALFABETIT (VIDEO)

Tetovë, 14 nëntor – Artëdashësit e këtij qyetit, do të kenë mundësi për të përjetuar emocione nga ansambli I cili do të përcjellë vallet dhe këngët e interpretuara nga vajza dhe djemtë e këtij grupi të cilët janë duke dhanë kontributin e vet të pa çmueshëm edhe në ngritjen e urrave të komunikimit me kulturën dhe ansamblet tjera të cilët do të jenë pjesë e këtij evinimenti mjaftë të rëndësishëm kulturor,“Performanca e “Burimeve të sharrit”, në kët festival, do t’ jetë me një gjeografi të gjërë.

Ansamble dhe këngëtar të shumtë të estradave të ndryshme shqiptare, do të jenë pjesë e edicionit të tetë të festivalit mbarëkombëtar “Zëri i alfabetit” që do të mbahet në Manastir me 16 nëntort të këtij viti. Prandaj për t’u bërë, pjesë e një festivali që mbahet në qytetin e traditave të lashta kulturore, sigurisht se është një satisfakcion. Impresionet e shumëfishta nga herët e kaluara që ka ansambli “Burimet e sharrit” nga ky festival, i detyruan ata që edhe kësaj here me kënaqësi të veçantë t’i përgjigjen pozitivisht Ftesës së organizatorit të këtij festivalit mbarëkombëtar i cili për të tetën herë mbahet në qytetin e Konzujve në Manastir. Ky aktivitet që zhvillohet në kët qytet, ka një mundësi dhe një motiv të vaçant me domethënie të gjërë, pasi festivali përkujton dhe e ruan simbolikën e alfabetit – ruajtësit dhe kujdesit me përgjegjësi të traditave kulturore dhe arsimore. Prandaj, pjesëmarrja e “Burimeve të Sharrit” në kët festival, eshtë jo vetëm një satisfakcion por edhe një detyrë me përgjegjësi për të përcjellë në të, nivelet më të larta të trashëgimisë dhe pasurisë shpirtërore të Tetovës dhe mbarë vendit në përgjithësi. Artëdashësit e këtij qyetit, do të kenë mundësi për të përjetuar emocione nga ansambli I cili do të përcjellë vallet dhe këngët e interpretuara nga vajza dhe djemtë e këtij grupi të cilët janë duke dhanë kontributin e vet të pa çmueshëm edhe në ngritjen e urrave të komunikimit me kulturën dhe ansamblet tjera të cilët do të jenë pjesë e këtij evinimenti mjaftë të rëndësishëm kulturor,“Performanca e “Burimeve të sharrit”, në kët festival, do t’ jetë me një gjeografi të gjërë. Në programin tonë ,kësaj rradhe do të kemi këngë dhe valle me motive të trevave të ndryshme nga Maqedonia, Shqipëria dhe Kosova”. -thot kryetari i këtij ansambli, Zilfi Aliu.TV KOHA

Gjithashtu lexo

A do ta hanë vallë shqiptarët edhe kësaj radhe sapunin për djathë?

Shpëtim Pollozhani për  gazetën Lajm është deklaruar për organizimin e zgjedhjeve lokale, që priten të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *