Home / Lajme / Maqedoni / Dogana zbuloi një shtëpi-depo për veshje me prejardhje italiane

Dogana zbuloi një shtëpi-depo për veshje me prejardhje italiane

Malli i konfiskuar, sqaroi ai, i cili është qëndrueshëm do t’i dorëzohet Agjencisë për Menaxhim me Pronë të Konfiskuar, e cila është kompetente t’i ruajë deri në përfundimin e procedurës. Pastaj varësisht nga vendimi i marrë mund të kthehet apo të shiten apo t’i dorëzohen organit të caktuar shtetëror pa kompensim.

Gjatë shtatë ditëve të fundit Drejtoria Doganore në të gjitha vendkalimet kufitare dhe përmes njësive të posaçme për hetime doganore konfiskoi dhe përkohësisht mbajti mbi 4.000 copë të llojeve të ndryshme të veshjeve, një sasi të madhe të limonëve dhe ullinjve, rreth 60.000 euro deviza të paparaqitura, tre qenë gjuetie,…..

“Në një rast inspektorët special në lagjen Butel të Shkupit hynë në një shtëpi -depo të veshjeve nga prejardhje italiane e cila në shitje me pakicë mund të ketë vlerë të madhe. Interesante te devizat e paparaqitura është që në një rast kanë qenë të dedikuara për blerjen e një autobusi jashtë vendit. Kemi mbajtur tre qenë, të cilët i ka kapur Policia kufitare kur ilegalisht kanë dashur të transportohen në Greqi. Vetëm disa ditë paraprakisht edhe dy qenë të tjerë, qytetarëve të Maqedonisë janë përpjekur t’i transportojnë në Greqi”, deklaroi drejtori i Drejtorisë së Doganave Vanço Kargov.

Ai theksoi se në këtë mënyrë u tregua se Drejtoria e Doganave krahas asaj që punon në lehtësimin dhe përshpejtimin e tregtisë ilegale merret edhe me zbulimin dhe parandalimin e tregtisë dhe kontrabandës së pa lejuar.

Këto ditë, shtoi, sërish kemi edhe aksione për parandalimin e shfrytëzimit të naftës së kuqe në automjete.

Malli i konfiskuar, sqaroi ai, i cili është qëndrueshëm do t’i dorëzohet Agjencisë për Menaxhim me Pronë të Konfiskuar, e cila është kompetente t’i ruajë deri në përfundimin e procedurës. Pastaj varësisht nga vendimi i marrë mund të kthehet apo të shiten apo t’i dorëzohen organit të caktuar shtetëror pa kompensim.

Ushqimi cili gjithashtu është në kompetencë të Agjencisë menjëherë duhet të shtetit apo t’i dorëzohet organeve të caktuara.

Mjetet devizore, megjithatë, deponohen në Bakën Popullore të Republikës së Maqedonisë dhe mbahen në depo deri në fund të procedurës. Nëse merren kundërvlerën e denarit BPRM-ja e paguan në dobi të Buxhetit të Republikës së Maqedonisë, ndërsa në të kundërtën kthehen.

Paralajmëroi se këto ditë do të vijojë edhe kontroll më i hollësishëm i prodhimit, qarkullimi dhe shitjes së alkoolit i cili u ekspozohet pullave akcizë

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *