Home / Lajme / Maqedoni / Java e kujdesit për persona të moshuar

Java e kujdesit për persona të moshuar

18 nëntor-Me qëllim të promovimit të plakjes aktive dhe bashkëpunimit ndërmjet gjeneratave do të realizohen disa aktivitete, ems të cilave info pika në aktër lokacione në territorin e Shkupit, ditë NPK në bashkëpunim me ndërmarrjen publike të komunikacionit NPK Shkup, solidaritet në Qendrën ditore për persona të moshuar, si dhe vizitë në ISHP Entin gerontologjik “13 Nëntori”-Shkup.

Prej sot e deri më 24 nëntor, me disa aktivitete, në Maqedoni shënohet Java e kujdesit për personat e moshuar, me qëllim që të ngritet vetëdija e popullatës për të drejtat e personave të moshuar, si dhe për kujdesin e tyre.

Aktivitetet janë në kuadër të projektit “Qendra ditore për persona të moshuar dhe qendra për ofrimin e ndihmës në kushte shtëpiake”, financuar nga Minsitria e Punës dhe Politikës Sociale, Qyteti i Shkupit dhe EVN Maqedoni.

Me qëllim të promovimit të plakjes aktive dhe bashkëpunimit ndërmjet gjeneratave do të realizohen disa aktivitete, ems të cilave info pika në aktër lokacione në territorin e Shkupit, ditë NPK në bashkëpunim me ndërmarrjen publike të komunikacionit NPK Shkup, solidaritet në Qendrën ditore për persona të moshuar, si dhe vizitë në ISHP Entin gerontologjik “13 Nëntori”-Shkup.

Nën moton “Ne dëshirojmë, ju e dini, së bashku mundemi” sot në Qendrën ditore për persona të moshuar do të mbahet konferencë në organizim të Krywit të Kuq të Maqedonisë dhe EVN Maqedonisë, ku do të marrë pjesë edhe minsitri i Punës dhe Politikës Sociale, Dime Spasov

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *