Home / Lajme / Maqedoni / Mbi 25 për qind e punëtorëve punojnë në të zezë

Mbi 25 për qind e punëtorëve punojnë në të zezë

20 nëntor-Këto të dhëna janë nxjerrë nga Organizata e Punëdhënësve dhe Konfederata e punëdhënësve në Maqedoni. Sipas studimit, pjesa më e madhe e kësaj kategorie të punëtorëve pa sigurim social dhe pensional nuk lajmërohen nëAgjencinë si persona të papunë.

Mbi 25 për qind e punëtorëve në Maqedoni punojnë në të zezë dhe të palajmëruar nëpër institucionet për mbrojtje sociale.

Këto të dhëna janë nxjerrë nga Organizata e Punëdhënësve dhe Konfederata e punëdhënësve në Maqedoni. Sipas studimit, pjesa më e madhe e kësaj kategorie të punëtorëve pa sigurim social dhe pensional nuk lajmërohen nëAgjencinë si persona të papunë. Drejtori i Agjencisë për Punësim, Vlatko Popovski ka theksuar për portalin “lider” se mbi 130 mijë veta që lajmërohen janë pasiv për punë dhe se sigurisht punojnë në të zezë, por nga ana tjetër shfrytëzojnë sigurimin shëndetësor dhe ndihmë sociale.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *