Home / Lajme / Maqedoni / Mijallkov: Na brengosin incidentet ndëretnike që përsëriten

Mijallkov: Na brengosin incidentet ndëretnike që përsëriten

23 nëntor-Gjithsesi që na shqetësojnë këto raste, veçanërisht nëse disa incidente përsëriten. Të njejtat janë sinjal që duhet të punojmë më shumë me të rinjtë, por është e qartë që kjo tregon se besimi ndëretnik në 20 vitet e fundit nuk është ndërtuar në bazament të mirë, gjegjësisht nuk i është dhënë hapësirë e mjaftueshme marrëdhënieve shoqërore dhe faktorëve politik.

Gjendja e sigurisë është stabile dhe për momentin nuk ka ndonjë rrezik më serioz.

Gjithsesi që na shqetësojnë këto raste, veçanërisht nëse disa incidente përsëriten. Të njejtat janë sinjal që duhet të punojmë më shumë me të rinjtë, por është e qartë që kjo tregon se besimi ndëretnik në 20 vitet e fundit nuk është ndërtuar në bazament të mirë, gjegjësisht nuk i është dhënë hapësirë e mjaftueshme marrëdhënieve shoqërore dhe faktorëve politik.

Është keq që këto incidente për shkak të kontekstit, marrin kahje më serioze duke përcjell kështu pasqyrë negativë për vendin.

Ky mesazh fatkeqësisht po shkon edhe drejt investitorëve potencial dhe drejt partnerëve të bashkisë ndërkombëtare.

Më pas na nevojiten dy herë më shumë angazhim dhe punë që ta sqarojmë situatën dhe të arrijmë deri në pozitën e duhur, tha Sasho Mijalkov për Dnevnik, duke u përgjigjur pyetjeve për rastet e fundit në Stajkovc, se a janë ato shenj për situatë jostabile në Maqedoni.PORTALB

Gjithashtu lexo

Deskoski: Drama me Serbinë i ka rrënjët më të thella sesa që mundohet të tregojë Vuçiq (Video)

Epilog i mirë i dramës së panevojshme, e cila ka rrënjë më të thella nga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *