Home / Lajme / Maqedoni / Panairi i artizaneteve për herë të dytë në Tetovë (VIDEO)

Panairi i artizaneteve për herë të dytë në Tetovë (VIDEO)

Tetovë, 23 nëntor – Në këtë panair munë të gjenden gjësende të ndryshme nga veshja, mbulesat e vjetra ornanemte të nusërisë dhe pllaka gipsi të punuara me motive kombëtare.Panairi do të mbahet deri më 28 nëntor ndërsa çdo ditë do të jetë I hapur në qendrën për Kulturë në Tetovë.

Brenda një muaji për herë të dytë në Tetovë mbahet panairi i artizanateve që organizohet nga shoqata Globus Art nga Ulqini. Ky panair organizohet në prag të festës së 28 nëntorit, ndërsa me punimet e tyre prezantohen veshjet dhe artizanatetet e ndryshme të trevave ku jetojnë shqiptarët. Në këtë panair marrin pjesë eksponues nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Mali i Zi.

Në këtë panair munë të gjenden gjësende të ndryshme nga veshja, mbulesat e vjetra ornanemte të nusërisë dhe pllaka gipsi të punuara me motive kombëtare. Panairi do të mbahet deri më 28 nëntor ndërsa çdo ditë do të jetë I hapur në qendrën për Kulturë në Tetovë.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *