Home / Lajme / Maqedoni / Promovimi i analizës për kushtet e udhëheqjes së biznesit në Maqedoni

Promovimi i analizës për kushtet e udhëheqjes së biznesit në Maqedoni

14-Pesë rekomandimet kyçe që do të promovohen sot me përmirësimin e mjedisit rregullativ dhe të drejtë, qeverisjen e të drejtës dhe të drejtën e pronësisë, qasje deri te shërbimet financiare, konkurrencën lojale dhe kulturën e sipërmarrësisë.

Organizata e punëdhënësve të Maqedonisë (OPM) dhe Konfederata e biznesit të Maqedonisë (KBM), sot do t’i promovojnë rezultatet e matjes intensive gjashtëmujore të kushteve për udhëheqjen e biznesit në Maqedoni, të zbatuar me përkrahjen e Organizatës ndërkombëtare të punës (ONP).

Në drejtim të përmirësimit të klimës së biznesit dhe qëndrueshmërisë reale të ndërrmarjeve të dy organizatat i zbatuan rezultatet e sektorit real në Maqedoni me rezultatet e analizave të institucioneve ndërkombëtare. Si rezultat i hulumtimit ishin rajonet aktuale kyçe të cilat e kufizojnë klimën e volitshme të biznesit në Maqedoni. Pesë rekomandimet kyçe që do të promovohen sot me përmirësimin e mjedisit rregullativ dhe të drejtë, qeverisjen e të drejtës dhe të drejtën e pronësisë, qasje deri te shërbimet financiare, konkurrencën lojale dhe kulturën e sipërmarrësisë.

Në konferencë priten fjalime të kenë zëvendësministri i Ekonomisë Hristijan Delev, këshilltari i organizatës ndërkombëtare të punës Dragan Radiq, kryetari i organizatës së punëdhënësve të Maqedonisë Angel Dimitrov dhe kryetari ekzekutiv i konfederatës së biznesit të Maqedonisë Mile Boshko.

Gjithashtu lexo

Foure mbështet reformat në OBRM-PDUKM (Foto)

Ish-euroambasadori në Maqedoni, Erwan Foure, përmes një shënimi të shkurtër në Maqedoni, ka përshëndetur iniciativën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *