Home / Lajme / Maqedoni / Filloi viti shkollor

Filloi viti shkollor

21 janar-Në shkollën e mesme të gjimnazit të Tetovës “Kiril Pejcinoviq” gjithashtu ka pasur punime në këtë shkollë gjatë gjysëmvjetorit të parë, tani vazhdojnë punimet, bëhet regullimi I fasadës, dyshemeve , dritareve etj. Ku gjendja e kësaj shkolle dukshëm është përmisuar tha drejtori I kësaj shkolle Namikqemal Mustafa.

Rreth 280.000 nxënës të shkollave fillore dhe të mesme u kthyen në bankat shkollore pas pushimit trejavor dimëror. Gjysmëvjetori I dytë shkollat e qytetit të Tetovës I gjeti të përgaditura për të filluar me sukses kët vit shkollorë. Në shkollën fillore “Liria” në Tetovë gjatë pushimeve është punur shumë për t’i përmirësuar kushtet në këtë shkollë, u shpreh kështu drejtoresha e kësaj shkolle Shpresa Hadri. Ajo gjithashtu u shpreh se me problemet që vitet tjera janë përballur, falë komunës janë zgjidhur shumë nga këto problem.

Edhe në shkollën fillore “Istikball” thonë se kanë punuar gjatë tërë vitit që cdo herë të kene kushte tëq mira si për mësim edhe kushte të mira pune. Ne si staf filluam përgatitjet që nga dita e parë dhe k qenë një punë e lodhshme por e arsyeshme tha mes tjerash drejtor I kësaj shkolle Benezar Shabani. Ai gjithashtu u shpreh se për shkak të gripit vazhdimisht kanë dezinfektuar ambientin që most ë përhapet gripi dhe gjendja të dal jashtë kontrolle.

Në shkollën e mesme të gjimnazit të Tetovës “Kiril Pejcinoviq” gjithashtu ka pasur punime në këtë shkollë gjatë gjysëmvjetorit të parë, tani vazhdojnë punimet, bëhet regullimi I fasadës, dyshemeve , dritareve etj. Ku gjendja e kësaj shkolle dukshëm është përmisuar tha drejtori I kësaj shkolle Namikqemal Mustafa.

Që në fillim të këti gjysëmvjetori nxënësit e shkollave të mesme të vitit të tretë dhe katërt do të përballen me testimin ekstern me 22 dhe 24janar. Testimi do të jetë sipas qasjes së re, i cili do t’ua lehtësojë provimin nxënësve sepse është krijuar sistem në të cilin janë futur pyetjet për të gjitha lëndët mësimore.
Ndërsa për nxënësit e tjerë – nga klasa e tretë në fillore deri në vitin e tretë në të mesme – testimi ekstern do të jetë në fund të vitit shkollor.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *