Home / Lajme / Maqedoni / Masa për vetëpunësim

Masa për vetëpunësim

16 janar – Në nivel republikan gjatë ditës ka rreth 5 mijë shpallje për vende të lira të punës, kurse në Tetovë ka rreth 30 shpallje për punësim.Por në tregun e Tetovës kanë nevojë më shumë kuadër të kualifikuar.

“Më shumë kërkohet farmacet të diplomuar, elektroinxhinier, arkitekt, por këta kuadro mungojnë. Pra nëse do të kishte të diplomuar në këto sfera të njejtit do të gjenin mënjëherë vende pune në Tetovë”, deklaroi Tomisllav Trifunovski, trans,eton Tv KOHA.

Risi tjetër e agjencionit për punësime është edhe ueb faqja ku personat e papunësuar mund të hapin profilin e tyre dhe për çka janë të profilizuar me qëllim që punëdhënësit të kenë më lehtë të gjejnë kuadrin e nevojshëm. Njejtë është edhe për punëdhënësit të cilët mund të hapin profilin e tyre në mënyrë online në ueb faqen zyrtare të agjencionit dhe të paraqesin shpallje për atë vend pune që kanë nevojë.

Ndryshe, në bazë të statistikave në Tetovë punë aktive kërkojnë 9938 persona, kurse persona të tjerë në kategorinë e dytë janë 8741 persona. TV KOHA

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *