Home / Lajme / Maqedoni / Tetova numër një me të sëmurë nga gripi

Tetova numër një me të sëmurë nga gripi

3 janar-Në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit paraprak ekziston rritje të numrit të tërësishëm të të sëmurëve për 63, 7 për qind, ndërsa në krahasim me mesataren për periudhën e njëjtë në 10 vitet e fundit, rritja është pothuajse katër herë.

Tetova edhe këtë sezon kampione për numrim të madhë të të prekureve nga gripi sezonal.Numri më I madhë I të prekurëve nga gripi pritet të rritet në muajn janër.
Nga institutI për shëndet publik në Tetovë thonë se këtë vit gripi sezonal ka filluar nga muaj dhjetor , ndërs nga gjithësej 974 sa janë të prekurë më të gjithë republikën e maqedonisë 242 të regjistruar janë në Tetovë që është qyteti më I madhë I të prekurve nga gripi një të gjithë shtetin.Sipas grup moshaave fëmijët nga 0 deri në 4 vjet ka të prekurë 49 persona ndërsa nga 5 deri në 14 ka të prekurë 74 presona , tek grupmoshat nga 15 deri në 64 ka të prekurë 101 persona dhe mbi 64 vjeç janë të prekurë 18 persona.

Këta të dhëna janë të dhëna zyrtare, ndërsa nga ky institut besojnë se numri I të prekurve është edhe më I madhë pasi që ka shumë qytetarë që nuk paraqiten tek mjeku kur kanë simptoma të gripit.

Numri i tërësishëm i të sëmurëve nga gripi në Maqedoni nga fillimi i sezonit 2013/2014 (java e 40-të, 2013) përfundimisht me javën e 50-të, arrin 977 persona.

Në këtë periudhë nuk ka rast të vdekjeve të regjistruara, të asocuara me infeksione me virusin e gripit.

Në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit paraprak ekziston rritje të numrit të tërësishëm të të sëmurëve për 63, 7 për qind, ndërsa në krahasim me mesataren për periudhën e njëjtë në 10 vitet e fundit, rritja është pothuajse katër herë.

Të sëmurët janë paraqitur nga 23 njësi raportuese, për madje 14 njësi numri i të sëmurëve që është regjistruar, është më i vogël se 10 për tërë periudhën deri në javën e 52 –të .

Gjithashtu lexo

Mot me diell me erë të dobët deri në mesatare

Moti sot në Maqedoni do të jetë kryesisht me diell dhe i ngrohtë me erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *