Home / Lajme / Maqedoni / Anulohet vendimi për parkimin zonal (VIDEO)

Anulohet vendimi për parkimin zonal (VIDEO)

Tetovë, 15 shkurt – Parkimi zonal në komunën e Tetovës nuk do të fillojë nga dita e Hënë si arsyje për mos fillimin e të njetës nga komuna e Tetovës marrin çmimin e lartë për një orë që duan të pagujanë qytetarët e Tetovës gjatë parkimit në rrugët kryesore të qytetot apo në zonën e parë të qytetit.

Hisen Demiri udhëheqës i sektorit të komunikacionit dhe tokë ndërtimore në Komunën e Tetovës thotë se ky çmim është aprovuarë në këshillin komunal gjatë vitit 2012.

“Edhe pse deshëm të startojmë, çmimi për parkimin zonal është pak sa i lartë, pra 40 denar në orë. Ky çmim që është aprovuar më 31 te muajt shtatë të 2012 në këshillin komunal sërish duhet të kaloj në këshill që të bjerë çmimi.
Merimanga siç e quajmë ne këtu është e vjetër mirëpo e adoptuam tash e rregulluam, edhe ajo mundë të jetë një shkak mirëpo momentalisht shkaku kryesor është çmimi i pakapshëm për qytetarët.”

Çmimet në pakimet e mbyllura janë në qytetin e Tetovës janë të larta ku, si pasojë e kësajë gjat vitit të kaluarë detyroi komunën e Tetovës që të mbyllë disa, ndërsa me parkimin zonal parashihet që rrugët kryesorë të qyteit të shëndrohen në parkime me pagesë, si një mundësi për të rregulluarë edhe kaosin në komunkacion në qytet, por edhe si masa për reduktimin e veturave në pjesët qëndrore të qytetit.

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *