Home / Lajme / Maqedoni / Fillon projekti “Leximi të bën udhëheqës” (VIDEO)

Fillon projekti “Leximi të bën udhëheqës” (VIDEO)

Tetovë, 06 shkurt – Leximi ju bën udhëheqës është projekt i USAID Maqedoni projekt i cili do të realizohet në shkollat të përzgjedhura nga të gjitha rajonet në Maqedoni.

Leximi ju bën udhëheqës është projekt i USAID Maqedoni projekt i cili do të realizohet në shkollat të përzgjedhura nga të gjitha rajonet në Maqedoni Rurale dhe Urbane qëllimi i aktiviteteve është tu përgjigjen nevojave të këtyre grupeve të caktuara qëllimore, duke marrë parasysh diverzitetin etnik,gjinor social dhge Gjeografik. Ana Dimovska nga shoqata hap pas hapi e cilë është edhe implementuese e këtij projekti, thotë se qëllimi është që nëpërmjet aktivitete të ndryshme të forcojmë fëmijët dhe ti testojmë.

Ky aktivitet sot ka filluar në shkollën fillore Kikish ku nxënës të klasave të ulëta nëpërmjet tregimeve e kanë filluar fazën e dytë të projektit “Leximi u bën udhëheqës”, ndërsa më pas këta nxënës do të testohen.

Drejtoresha e shkollës fillore Kikish Sllavka Mitrusheska thotë se kjo shkollë ka qenë bartëse e shumë projekteve dhe tani me këtë projekt do të forcojmë dijen e nxënsësve.

Në fazën e parë të këtij projekti ka qenë edhe shkolla fillore Migjeni.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *