Home / Lajme / Maqedoni / Shurdhmemecët aplikojnë për përkrahje qeveritare (VIDEO)

Shurdhmemecët aplikojnë për përkrahje qeveritare (VIDEO)

18 Mars – Nga ky muaji edhe zyrtarisht në Maqedoni ka filluar ndarja e ndihmave në para për shurdhmemecët.

Në rajonin e Tetovës ka rreth 60 persona të cilët kanë aplikuar për të shfrytëzuar këtë përkrahje qeveritare, si kusht për të aplikuarë për të marrë ndihmë financiare nga shteti duhet që të ndihmë nga shteti në vlerë prej 400 denarësh. Si kusht për të marrë këtë ndihmë personat e shurdhër duhet të kenë 80 decibel dëmtimin në dëgjueshmëri.

Kryetra i shurdhmemecëve dhe gjysmë shumë memecëve Hysni Hanziç tha se antarët e kësaj shoqate tash më kanë filluar që të paraqiten në entin për punë dhe politikë sociale dhe pet që të pranohen dhe të filloj pagesa për ta. Sipas Hanzniç nga antarët e kësaj shoqate e nuk kanë vështirësi për tu punësuar në bazë të një punësimi për 300 invalidtë në të gjithë republikën e Maqedonisë 3 anëtarë të kësaj shoqate kanë fituarë punë dhe tani presin që ti ftojnë për në punë. sipas tijë kjo është një mundësi e mirë që të marrin të holla, por ata hasin vështrësi në Shkup për të nxjerë vërtetimin e tyre se janë me 80 decibel të shurdhët, dhe në shkup ata mund të caktojnë termin pas muajt prill thonë nga kjo shoqatë.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *