Home / Lajme / Maqedoni / Ja lista e plotë e kandidatëve për deputet nga radhët e RDK – së

Ja lista e plotë e kandidatëve për deputet nga radhët e RDK – së

01 Prill – Deputetët e RDK-së janë garancion për Rilindjen e popullit shqiptarë në Maqedoni”, – thuhet mes tjerash në kumunikatën e RDK – së, së Rufi Osmanit.

“Komisioni shtetëror zgjedhor më datë 31.03.2014 verifkoi listën e kandidatëve të mundshëm për deputet në Parlamentin e Maqedonisë nga radhët e RDK-së. Në listat e RDK-së është reshtuar personaliteti simbol i kthesës së kryengritjes shqiptare të vitit 2001 Xhezair Shaqiri – komandant Hoxha, personalitet të cilit i janë hakmarrë politikisht pa të drejtë BDI dhe PDSH në periudhën e pasluftës. Duke kandididuar Xhezair Shaqirin ne japim mundësinë popullit shqiptarë që nëpërmjet votës së lirë ti rikthen lirinë e humbur komandant Hoxhës dhe të ndëshkon politikat vazale të partive politike shqiptare. Deputetët e RDK-së janë garancion për Rilindjen e popullit shqiptarë në Maqedoni”, – thuhet mes tjerash në kumunikatën e RDK – së, së Rufi Osmanit.

“Në listat zgjedhore të RDK-së do të gjeni intelektual të mirëfillt që do të dridhin edhe në mandatin e radhës Parlamentin e Shkupit si prof.Izet Zeqiri, doktor Artan Dika, avokat Ardian Demiri, doktoreshën Mirsada Asani, prof.Vesel Memedi, ekonomistin Fatri Saliu, politikologun Gikten Haziri dhe shumë e shumë personalitete të dëshmura në profesionet e tyre dhe që nuk i kanë hy në hak popullit shqiptarë në asnjë drejtim. Pjesë e listës zgjedhore të RDK-së është edhe kryetaru i RDK-së si personi më përgjegjës për realizimin e programit kombëtar të rilindjes shqiptare dhe si person i cili do garanton përfaqësimin e mirëfillit në dobi të kombit shqiptarë dhe qytetarëve të Maqedonisë. Në emër të këtij amaneti të papërmbushur kërkojë nga ju qytetarë të nderuar që këtë radhë të votoni programin dhe kuadrot e RDK-së si rrugdalja e vetme nga ky qorrsokak i pashpresë që e ka krijuar politikbërja e dështuar shqiptare dhe shtetërore”, thuhet tutje në njoftimin e RDK – së.

më poshtë ju sjellim emrat e deputetëve të kandiduar nga RDK – ja në të gjitha njësitë zgjedhore:

Njësia zgjedhore nr. 7:

1. Enver Osmani

Njësia zgjedhore nr. 6:

1. Rufi Osmani

2. Izet Zeqiri

3. Mirsada Emini – Asani

4. Vesel Memedi

5. Abil Idrizi

6. Haxhere Mexhiti

7. Binaz Pajaziti

8. Sedat Zulbeari

9. Mjaftime Asani

10. Jasin Demiri

11. Meli Jakupi

12. Yllza Neziri

13. Iljas Demiri

14. Vigjilent Leka

15. Lavdrime Ameti

16. Vizlim Selmani

17. Lokman Selmani

18. Blerina Klenja

19. Shabidin Seferi

20. Isa Kadrija

Njesia Zgjedhore nr. 5:

1. Ardian Demiri

2. Artan Dika

3. Arijeta Oda

4. Arban Lita

5. Gojart Polisi

6. Jehona Elmazi

7. Isni Bojku

8. Ardit Haruni

9. Bleta Ziba

10. Berat Kishta

11. Agrin Reçi

12. Vjosa Pollozhani

13. Ardian Dika

14. Muhamed Hoxha

15. Nexhibe Selimi

16. Burim Saliu

17. Kushtrim Tairi

18. Safie Muaremi

19. Tauland Avmeti

20. Gentijan Sadikoski

Njësia zgjedhore nr. 2:

1. Xhezair Shaqiri

2. Fatri Saliu

3. Hasibe Ismailovska

4. Naser Curri

5. Juksel Iseini

6. Merita Latifi

7. Azir Aziri

8. Ismet Ferati

9. Xhejlan Murati

10. Gazmend Saiti

11. Jahi Ajeti

12. Hasibe Selimi Misini

13. Elam Ademi

14. Ulusi Afuzi

15. Anumsha Bajrami

16. Shenasi Xheladini

17. Valon Elezi

18. Rexhije Xheladini

19. Agim Bajrami

20. Zenun ismaili

Njësia zgjedhore nr.1:

1. Gikten Haziri

2. Nefail Bilallovski

3. Umije Imeri

4. Abdula Ismailov

5. Enver Rexhepi

6. Amina Sadiku

7. Sabahudin Imeri

8. Sherif Smajli

9. Alma Elmasi

10. Adnan Sejfullaji

11. Arsim Mahmudi

12. Nazlie Ismani

13. Sevdil Sulejmani

14. Almir Muharemi

15. Fatime Memedi

16. Muhamed Sali

17. Bajram Kalisi

18. Emine Alili Zulbeari

19. Adnan Dehari

20. Qani Kasam

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *